Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Jaki zestaw HID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcialbym kupic zestaw hid pod h7 za ok 300zeta. jest tego na allegro kupa i nie wiem co wybrac. moglby ktos doradzic fachowo i juz sprawdzone zestawy. chce zarnik 6000.mam spryski oryginalnie i lampy d1s ale nie ma przetwornic.najlepij aby przetwornice pasowaly na te ktore powinny byc w ori pod lampa.

Opublikowano

Przetwornice nie spasują ,koszt orginałów to ok 600 zł za komplet,ale nie założysz do orginalnych xenonów hidów :thumbdown: inne żarówki [br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 20:57 _________________________________________________H7 pasują pod zwykłe reflektory ,a nie pod xenon orginalny :)

Opublikowano

ok ale ja mam lampy d1s i pisze na nich halogen h7 xenon i teraz mam zarowki h7 bo swieca zolto a jak patrze na lampy to przetwornic nie widac. i chce kupic hidy a przetwornice zamontowac w miejsce gdzie powinny byc ori jakby dali fabrycznie xenon. tak wiec tak sie chyba da czy sie myle

Opublikowano

D1s masz na xenonie a H7 na tz.długich .

masz bixenony?

przetwornice są montowane od spodu i ich nie widać :) w bi są na deklu od tyłu :)[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 22:05 _________________________________________________przetwornic nie zamontujesz tak jak orginałów,są innej wielkości,ale spokojnie możesz zamontować w innym miejscu.Nie ma znaczenia gdzie jest przetwornica. :)

Opublikowano

to co ja mam teraz zrobic? dlaczego zarowki swieca na zolto od swiatel mijania?jak mam to sprawdzic? czy soczewki sa tez inne przy xenonie a inne przy zwyklych h7? a jak otworze kapsel od swiatel to poznam jaka mam zarowke po wtyczce?acha a przeciez nie idzie zalozyc zwyklej h7 do lampy d1s a tak jest na mojej napisane. ale te spryski ori mnie zastanawiaja.co dalej

Opublikowano
Opublikowano

Posłałem linki porównaj Sobie :)

Opublikowano

lampki wygladaja tak samo i napis halogenh7 xenond1s identyczne tylko to zapiecie zarowki jest inne chyba, jutro to sprawdze ale przetwornicy nie widac. mysliz ze jak mam zwykla zarowe to przetwornic raczej nie ma bo po co by mieli je montowac. wiec co zrobi aby miec xenonek. i jaki koszt np wymiana soczewek na xenon + przetwornice i zarniki oraz czy musialbym przerabiac jeszcze instalacje? czy poprostu hid bo jesli rozumiem moge go zlozyc?[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 22:44 _________________________________________________http://moto.allegro.pl/item381907406_lampa_lewa_reflektor_lewy_audi_a4_b6_01_04_xenon.html

chodzilo mi o ta lampke

Opublikowano

sprawdz jutro :) dokładnie

Opublikowano

ok sprawdze i sie odezwe, tzn jako kontynuacja tematu. [br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 23:11 _________________________________________________sprawdzilem zarowki i sa okrogle na koncu i koncowki na 2 bolce czyli h7 i na naklejce na lampie tez pisze h7 pod spodem p cos tam i znowu h7. tylko lampa jest opisana d1s xenon. czyli co? hid czy inne rozwiazanie? i jaki koszt

Opublikowano

Hid ,naj taniej :)

Opublikowano

panowie i jeszcze pytanko. czy te zestawy hid za 200-250 zlotych sa ok czy to zwykla lipa. czy te przetwornice maja stabilizatory napiecia , czy sa awaryjne bo nie ma sensu zakladac czegos zeby sie potem wkurzac bo cos sie spieprzylo po tygodniu. prosze o opinie uzytkujacych.

Opublikowano

Ja mam HID od uzytkownika SOKOLNH z Krakowa koszt chyba ok 250 zł , nie zakłucają radyjka nic sie nie dzieje wszytsko jest w jak najlepszym porzadku.

Opublikowano

Dokładnie ja też ma takie i to dwa komplety :th:

Opublikowano

Dokładnie ja też ma takie i to dwa komplety :th:

nie tylko Ty masz dwa zestawy HID :naughty:

Opublikowano

witam. jestem nowy na forum i lakikiem w kazdym calu jesli chodzi o audi.mam ja krociutko i na pewno bede mial pare pytan. ja kupilem hid takie oto i pisze na instrukcji ze pracuja w tem. (przetwornice) 105 stopni i zeby wybrac dobre miejsce montazu bo temp. wysoka. to gdzie ja jem mam zamontowac. pod lampe raczej nie wejda?aha czy trzeba wyjmowac lampe bo jak patrze to reke ciezko wsadzic . aha czy to jest dobry zestaw? czy ktos go posiada. prosze o pomoc http://www.allegro.pl/item387404092_zestaw_max_xenon_hid_h1_h7_xenony_pewny_sprzedawca.html

Opublikowano

warius tu masz fajnie opisane jak montować i gdzie jest dobre miejsce (tzn. tam siedzą ori przetwornice) -> http://www.a4-klub.pl/smf/b5_xenony_w_reflektorach_zespolonych_po_ii_lifcie_montaz_zarowek_i_przetwornic-t16972.0.html

Poza tym nie martw sie temperaturą przetwornic nic nie powinno się stać :wink4: Każdy montuję przetwornice pod lampą (chyba każdy) i jest ok. Tzn. mnie to dopiero czeka :gwizdanie: No i lampę wypadałoby wyjąć :wink4: