Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Probelm ze światlami dlugimi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mianowicie koledzy u szwagra w audi a 4 b5 naporrtkolaismy nastepujacy problem gdy wlacza swiatla dlugi gasana wszystkie switala a jak da raczke do siebie to sie normalnie zapalaja a jak od siebie to wszystkie gasna co to moze byc styki w stacyjce

Opublikowano

Stawiam na styki ale nie w stacyjce, lecz w samym włączniku świateł. Lubią się one nieraz przepalić i mieć slaby styk w szczegówności, że audi NIE stosuje przekaźników na światła i całe napięcie idzie przez przełącznik świateł.

Opublikowano

Rozbierz włącznik świateł i wyczyść wszystko, możesz dołożyć przekaźnik załączający długie, oszczędzisz resztkę styków.

Opublikowano

Otóż mylicie się panowie,dziś zniknęły mi światła drogowe,mrugnięcie działało ale wajcha do przodu i zero reakcji.Przeryłem elektrykę i stwierdzam że w B5 z rocznika 96 przekażniki do świateł są:naughty: A naprawa okazała się banalna,wręcz na początku nie chciałem wierzyć że pomoże. Środek penetrujący z rurką,ja miałem pod ręką liqui moli ale może być zwykły wd40,napsikałem w przełącznik,powajchowałem i światła są :banan:Bolusss sprubuj,pewnie też ci pomoże...

Opublikowano

Kolego GOLI masz trochę racji, ale .... z tego co pamiętam przekaźniki od świateł są, ale mrugnięcie długimi jest bez przekaźnika.

Opublikowano

nie stosować do tego żadnego wd40

kupić w elektronicznym "kontakt" do styków i będzie si :)

Opublikowano

1 Leoncio,do mrugnięcia idzie z manety ten sam przewód co do drogowych więc siłą rzeczy przez przekaźnik,wiem bo zaciekawił mnie twój post i sprawdziłem u siebie :decayed: Oczywiście nie można wykluczyć,że w kolejnych rocznikach coś zmienili,ale wątpię.

2 Ficior,masz rację,WD jest tłusty i z czasem może nałapać kurzu,oczywiście lepszy będzie preparat do styków.Ale ponieważ miałem,co miałem to psiknąłem sobie odrdzewiaczem i działa.Chodzi o pomysł.materiały to już inna bajka...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

też posiadam problem w sowiej A4 '96 ze świtami. Otóż gdy włączam światła to podświetlenie zegarów i radia ledwo co się świeci, zauważyłem jeszcze że nieraz mi lewe światło mijania albo długie nie świeci, a czasami świeci. W czym jest problem ? Z góry dzięki ;)

Opublikowano
  • Autor

pewnie styki w stacyjce

Opublikowano

jeszcze zauważyłem jak mi raz szalał (mrugał) wyświetlacz od klimy i czasami się pali kontrolka od świateł przeciwmgielnych a nie są włączone.

Opublikowano

Osobiście miałem to samo. Użyłem 5ml nafty i strzykawki z igłą do aplikacji w przełącznik, poklikałem nim chwile i dosłownie w momencie światła wróciły i działają do dziś. Minusem jest nieprzyjemny zapach nafty, który chwile zostaje w kabinie.:kwasny:

Opublikowano

zauważyłem, że ta kontrolka od świateł przeciwmgielnych świeci się gdy lewa lampa przestaje i się zastanawiam czy to przypadkiem nie masa, bo się raz włączy na dołku potem wyłączy... hmm nafty nie posiadam, może być coś innego ? jakieś WD ?