Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy ze światłami i ogólnie elektryką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Na początek proszę o nie zlinczowanie mnie jeżeli już gdzieś o tym było pedylion razy, ale nie potrafię tego znaleźć albo źle szukałem :kwasny:

Mianowicie od pewnego czasu w mojej 17letniej bepiuntce w elektryce dzieją się przysłowiowe jaja. Ja pracuje po 12 godzin dziennie i dojeżdżam autem do roboty więc nie mogę zostawić auta u elektryka tym bardziej że mnie na niego nie stać. Ale do rzeczy:

Postanowiłem "posprzątać" i poogarniać po poprzednim właścicielu i im bardziej rozkręcam to auto tym bardziej mi uśmiech z twarzy znika. Metry kabli do nikąd, inne kończące się w środku wiązki, ogólny chaos :facepalm:

Ostatnio wywaliłem centralny do, którego nie miałem pilota i wszystko było cacy... do czasu :kwasny:

W sobotę wyjeżdżałem z podwórka i wskazówki w zegarach spadły na dół i koniec, do dzisiaj nic nie pokazują, jedyne co w nich działa to kontrolka od "długich" i strzałki od kirunków. Ale właśnie kierunki, przestały działać. Długich też nie było tylko mrugnięcie działało. Pomyślałem sobie heh pająk miało się 80 b3 to się wie :wink: Rozebrałem poczyściłem długie wróciły, ale kierunków jak nie było tak ni ma :thumbdown: Dodatkowo zauważyłem, że jak włączam postojówki to oświetlenie deski i zegary włączają się po chwili i to z efektem "testu zegarów" czyli wskazówki idą do góry, opadają na dół i zaczynają zegary świecić. Jak włączam światła dalej podświetlenie zegarów i deski gaśnie łącznie z pozycyjnymi z tyłu. Zauważyłem też, że w tym samym czasie co się kierunki posypały przestał mi się świecić włącznik awaryjnych. Te z kolei działają.

Co nie daje mi spać i podnosi mi ciśnienie ? Kostka stacyjki, pająk ?

Od czego zacząć poszukiwania w rozwiązaniu problemu ?

Przepraszam za nieład w poście gdyby były jakieś nieścisłości i coś niezrozumiałego to proszę pytać.

Pomóżcie :shock3:

Opublikowano

pierwsze co to najlepiej by było zrobić porządek z tą instalacją bo nie wiadomo jak kto się powpinał i czy gdzieś kable luzem nie wiszą

Opublikowano

Sprawdz przekażnik 213, miałem podobnie też mi wszystko świrowało , nie działały kierunki , podświetlenie itp ...

Opublikowano

I przede wszystkim sprawdź masy, w szczególności tą z lewej strony nóg kierowcy, musisz zdjąć osłonę przy dźwigni otwarcia przedniej maski.

Opublikowano
  • Autor

Dla potomnych: jeżeli cokolwiek przestaje działać zacznijcie sprawdzanie od bezpieczników :decayed: zaoszczędzi wam to czasu i nerwów :wink: U mnie współpracy odmówił bezpiecznik nr. 2

Ja i tak jeżdżę rozkopanym autkiem więc nie muszę zdejmować osłon, masę sprawdzę, przekaźnik 213 chyba też normalnie działa bo wczoraj po około 30 min pracy autka był ciepły w dotyku, a pozostałe zimne. Jak go wyjąłem to zgasło podświetlenie awaryjnych.

Dzięki wszystkim za rady i zainteresowanie jakiekolwiek :thankyou2:

Teraz trza będzie poszukać gdzie się zapodziało sterowanie lusterkami, które też przestało świecić :patrzy: