Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana sprzęgiełka w sprężarce od klimy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od paru dni podczas pracy silnika był straszny szum, okazało się, że to przyczyna sprężarki od klimy, a dokładnie sprzęgiełka. Pytanie do was czy ktoś to wymieniał, ewentualnie wie jak to wymienić?

Opublikowano

kolego kiedyś robiłem to w passacie b5, musisz sobie opuścić sprężarkę,zrobić ściągacz, a później wybić łożysko. Ja pojechałem do gościa od klimy, wybił mi łożysko, podjechałem do sklepu i powiedziałem ,że potrzebuje takie i takie łożysko, pojechałem do gościa znowu w,bił mi na prasie łożysko i było ok. Ważne jest przy składaniu ,aby to chodziło nie za lekko i nie za mocna, regulujesz takimi podkładkami.Ja przy rozbieraniu je gdzieś pogubiłem , ale dostałem parę sztuk :wink:

ja robiłem to wg tego poradnika na forum passata

Wymiana łożyska sprzęgła kompresora klimy firmy ZEXEL-opis

Opublikowano
  • Autor

Aha... Tylko że mam problem z dostaniem tego, w sklepie nie mają czegoś takiego ;/

Opublikowano

z tego co pamiętam na łożysku są jego wymiary, pojechałem do sklepu i od razu padło to do klimy?? jest to dość znany temat.

najpierw sobie wyciągnij, wybij łożysko i podjedź do sklepu, a tak w ogóle teraz możesz sobie zdjąć pasek od klimy i tak jeździć jak Ci coś tam szumi, przeszkadza, i tak klimy teraz nie włączysz.

Opublikowano

Tak wyciąg, wybij, podjedź, kup sobie, wbij sobie, ustaw "se" - albo oddaj do warsztatu i zrobią Ci to z gwarancją za 200,00 zł

Opublikowano

No,a co w tym takiego ciezkiego żeby komuś dawać do roboty? Nie wiem co tu twoja odpowiedź wnosi do tematu

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Masz rację mlodziak22, zrobiłem tak właśnie z tym paskiem, więc obecnie jest spokój (aż miło dla uszu ;p)

Zrobię tak jak radzisz, dzięki wielkie za odpowiedź - zdrowych i wesołych życzę, pozdrawiam :)

Temat do zamknięcia.