Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

turbina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam pytanie otóż kapie mi olej z kolektora ssącego na 100% (nie z pokrywy zaworów) ubywa na bagnecie, turbina puszcza olej i wirnik ma luz poprzeczny ok 3mm i teraz zrobi logi:

1. statystyczne

2.dynamiczne ale czy wystarczy tylko grupa 011 i 003 bo ogólnie chce zobaczec jak tam silnik ale zatanawiam czy przy takim luzie na turbinie i wyciekiem oleju bedzie to bezpieczne dla silnika??? (4000 obrotów) nie chciałbym zeby silnik czasami spaliłcałyoleji wszystko do okoła

Pacjent: Audi a4 1.9 tdi 90km 1z 1995 360tys przbiegu olej 5w40 motul

P.S. 3TYG WSTECZ zgubiem prawie cały olej przez czujnik cinienia oleju bagnet był suchy a wsilniku zostało 1.5l oleju plus to co we filtrze

Opublikowano

Nie wystarczy.

Zajmij się sprezarką... i dopiero wpadnij z logami.

Opublikowano

Żadnymi logami nie zdiagnozujesz czy turbo puszcza olej do dolotu czy nie. Turbo będzie walić olejem a przy tym z powodzeniem będzie pompować takie ciśnienie jakie będzie tego w danej chwili oczekiwał sterownik silnika więc po co logi jeśli już podejrzewasz/wiesz, że puszcza sporo oleju do dolotu. Znam to z autopsji bo tak właśnie zachowywała się oryginalna turbinka w moim schmelzwagenie zanim ją wymieniłem.

Opublikowano

Nie ma czujnika za pomocą którego byś zdiagnozował czy ilość gubionego oleju kwalifikuje turbo do wymiany. 3 mm luzu to jest mega za dużo. Turbawka do regeneracji.

Opublikowano
  • Autor

ok panowie wiec najpierw wymieniam sprężarke a potem logi. Wiem że nie to dział ale czy ktoś może polecic z doświadczenia jakąś dobrą firmę regenerującą turbo?