Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 jakie są objawy tego, że katalizator nadaje się do wymiany? w ogóle to się go wymienia/regeneruje/czyści? Mam przebiegu 170 tys i nie wiem czy kiedykolwiek był robiony. Po ile km powinien się nim mechanik zająć ? Pozdrawiam
dziarule Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 kiedy katalizator bedzie do wymiany dowiesz sie na przegladzie... ja w oplu mialem duzo ponad norme olowiu w spalinach a nowy katalizator kosztowal w oplu duzo kasy wiec zamontowalem strumienice w jego miejsce
tomaszu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja kupilem auto juz bez katalizatora... (sie znaczy wyciety)
bratpit Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Katalizator z reguły jak sie uszkodzi mechanicznie to albo zatka wydech albo zaczyna dzwonić w środku ceramiczny wkład i bardzo wyraźnie to słychać , jeżeli jest zużycie czysto eksploatacyjne to po prostu wzrasta emisja spalin.
Rekomendowane odpowiedzi