Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wydech przelotowy w Audi A4 B6 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio wymyśliłem sobie żeby zrobić przelotowy układ wydechody:decayed:chodzi mi o trochę fajnego dźwięku i o pare koników,zrobię sobie to sam i myślałem nad prostą rurą od samego silnika po wylot.Na wakacje i tak planuje swap więc na pewno przyda się później ten wydech:naughty:co o tym sądzicie warto tracić czas?

Opublikowano

nie warto, niżej masz dosłownie kilka wątków o przelocie... będzie głośniej, wcale nie lepiej a mocy też więcej nie zobaczysz...

Opublikowano
  • Autor

no i tak planuje zakute 1.8t wiec wydech się nie zmarnuje;P no ale jak mówisz ,że szkoda czasu to może odpuszczę.

Opublikowano

Póki co zainwestuj w motor, na zapas jeszcze nic nie musisz robić ;)

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano
  • Autor

dzięki za pomoc:kox:

Opublikowano
ostatnio wymyśliłem sobie żeby zrobić przelotowy układ wydechody:decayed:chodzi mi o trochę fajnego dźwięku i o pare koników,zrobię sobie to sam i myślałem nad prostą rurą od samego silnika po wylot.Na wakacje i tak planuje swap więc na pewno przyda się później ten wydech:naughty:co o tym sądzicie warto tracić czas?
no i tak planuje zakute 1.8t wiec wydech się nie zmarnuje;P no ale jak mówisz ,że szkoda czasu to może odpuszczę.

Nie wiem jak dokładnie przeanalizowałeś temat bo jeśli masz b5 w ośce to skromnie myślę że nie masz co kuc 1.8T :decayed:

po pierwsze bez kucia 300km pęknie a to w ośce moim zdaniem jest górna granica, potem już po prostu musisz mieć quattro (którego do b5 nie dołożysz więc prędzej zmienisz autko) a wydech z ośki pod quattro Ci po prostu nie podejdzie więc nie wiem do końca o czym myślisz z tym kuciem i wydechem ale ja bym najpierw ogarnął silnik tym bardziej że jeśli serio chcesz kuć to czeka Cię zmiana furki:wink:

Opublikowano
  • Autor

wszystko się wyjaśni po wakacjach ile będzie kasy bo wyjeżdżam do niemiec :kwasny:jeśli uda mi się odłożyć więcej kaski to kupię 1.8TQ i zacznę zabawę od początku w modzeniu,a jeśli z kasą będzie gorzej to do obecnej budy wpadnie 1.8T i będę chciał go zakuć aby mieć max te 300KM wiem ,że może to nie mieć sensu bez Q ale nie ma sensu żebym sprzedał swoje obecne auto i znów kupił 1995:kwasny:jak już dojdzie do zmiany to ma być to sedan z końca produkcji AJL w Q

Opublikowano

nie musisz kupowac 95 kup 00. a pozatym do wakacji kupe czasu wszystko moze sie zmienic. ciesz sie tym co masz. ale zawsze mozna marzyć

Opublikowano
  • Autor

tak dokładnie to marzenia:slina: najgorsze jest że jeździłem już chyba wszystkimi Audikami a4 b6 4.2, s4 b7 3.0 TDI,a8 d3 4.2,w12 czy a6 c6 2.7,3.0 TDI a 1.8T jeszcze nie miałem okazji prowadzić:grin:

Opublikowano

chcesz zrobic cos dla samego dzwieku to zmien sam koncowy:wink:

Opublikowano

a ja bym tam nic nie ruszał:wink: bedzie tylko buczało a jak nie jedzie tak nie jedzie:wink:

Opublikowano
wszystko się wyjaśni po wakacjach ile będzie kasy bo wyjeżdżam do niemiec :kwasny:jeśli uda mi się odłożyć więcej kaski to kupię 1.8TQ i zacznę zabawę od początku w modzeniu,a jeśli z kasą będzie gorzej to do obecnej budy wpadnie 1.8T i będę chciał go zakuć aby mieć max te 300KM wiem ,że może to nie mieć sensu bez Q ale nie ma sensu żebym sprzedał swoje obecne auto i znów kupił 1995:kwasny:jak już dojdzie do zmiany to ma być to sedan z końca produkcji AJL w Q

ale dalej nie rozumiem po co chcesz kuć, chyba ze nie wiesz co to znaczy:decayed:

przemyśl jeszcze zakup b6 np z poczatku produkcji, tylko że b6 cięższe to i moc na kołacg słabsza:wink:

Opublikowano
  • Autor

też tak mi się wydaje za fajny wydech końcowy trzeba zapłacić z 1000zł wszystkie tańsze to kupują właściciele golfów:grin: zostawię tak jak jest a na lato coś pomodze:kox:

---------- Post dopisany at 13:28 ---------- Poprzedni post napisany at 13:15 ----------

b6 to już nie to samo co poczciwe b5:decayed: bez obrazy ale nie podoba mi się b6,dużo bardziej mi się podoba wykonanie wnętrza w b5 bo nie mam wiele plastików pokrytych tą gumą czy jak to nazwać,nie wiem zobaczę jak będzie z kasą a b6 nie wchodzi w grę:kwasny:

---------- Post dopisany at 13:43 ---------- Poprzedni post napisany at 13:28 ----------

po za tym to odległe plany tak jak napisałem na początku więc mogą się dwa razy zmienić

Opublikowano
też tak mi się wydaje za fajny wydech końcowy trzeba zapłacić z 1000zł wszystkie tańsze to kupują właściciele golfów:grin: zostawię tak jak jest a na lato coś pomodze:kox:

---------- Post dopisany at 13:28 ---------- Poprzedni post napisany at 13:15 ----------

b6 to już nie to samo co poczciwe b5:decayed: bez obrazy ale nie podoba mi się b6,dużo bardziej mi się podoba wykonanie wnętrza w b5 bo nie mam wiele plastików pokrytych tą gumą czy jak to nazwać,nie wiem zobaczę jak będzie z kasą a b6 nie wchodzi w grę:kwasny:

---------- Post dopisany at 13:43 ---------- Poprzedni post napisany at 13:28 ----------

po za tym to odległe plany tak jak napisałem na początku więc mogą się dwa razy zmienić

no jesli tak uwazasz ze te ponizej tysiaka to shit to zapodaj milltek-a na pewno bedziesz hepi majac wydech o wartosci 60% twojej b5:decayed:

Opublikowano
  • Autor

podchodzę do tego tak że lepiej raz zapłacić więcej i mieć spokój niż mniej i się wkurw... ,nie wiem czy oglądałeś profil mojego samochodu jak nie to zobacz tam jest zdjęcie mojego pierwszego samochodu w którym miałem przelot zrobiony tak że na boki samochodu wychodziło 6 rur wydechowych i to brzmiało naprawdę fajnie:decayed:

Opublikowano

ale mnie właśnie rozbawiłeś :grin: mogłeś znaleźć inny pretekst bo nie mam pojęcia o co Ci chodzi:grin:

a jeśli masz na myśli trwałość tej "gumy" to zapraszam do wnętrza b6 z lat 03-04 :wink:

Opublikowano
  • Autor

to był tylko przykład a poza tym nie każdemu się muszą podobać takie same samochody tak ciężko to zrozumieć:kwasny: ta dyskusja nie ma żadnego sensu