Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mrugajace Świece

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy mam pytanie odnosnie jak wyjade z garazu zimnym autem konkretnie a4 B8 przy 2tys/obr zaczynaja mi mrugac swiece zarowe jak odpuszcze gaz to przestaja i tak caly czas. Co to moze Znaczyc??

Opublikowano
  • Autor

aha czyli mowisz jakis blad pokaze napewno? myslalem ze to moze jakis system zeby nie zylowac zimnego silnika...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no tylko ze nieposiadam jeszcze vaga...;/

---------- Post dopisany 06-01-2013 at 14:30 ---------- Poprzedni post napisany 22-12-2012 at 18:18 ----------

podpiolem dzis kompa i wyszlo mi tak4986 swieca zarowa cylindra 3(Q12) P0673 00<047> i sieca cylindra 2. to moim zdaniem nic powaznego chyba?

ale niepokoi mnie nastepny bład: 4096-Z1;czujnik położ.wałka.rozrz(G40)/czujnik.położ.wałka.korb(G28) p001600<104> niepraw.przyporządkow. Sporadyczny-potwierdzony-testowany os skasowania kodow.

no i o co to chodzi??

Opublikowano

świece wymień - najlepiej 4 a nie te co wyskoczyły, skasuj błędy i zobacz czy pojawi się znowu ten sporadyczny - ja bym tak zrobił

Opublikowano
  • Autor

swiece wiem ze najlepiej wszystkie... bledy kasowalem juz dwa razy nadal te same

Opublikowano

Cos sie dzieje dziwnego z silnikiem? NIe rowno chodzi, dlawi sie, lub zle odpala? Blad wskazuje o nie prawidlowej synchronizacji walu korbowego z walkiem rozrzadu. Czyli przestawiony rozrzad, sprawdz w wartosciach mierzonych jaki masz synchronizacje, w starszym modelu to byl kanal 3 lub 4 i ostatnia wartosc. Ma byc najepiej na 0,0.

Ja bym z tym jechal gdzies niech to ktos zobaczy bo szkoda jakby rzeczywiscie cos sie mialo rozleciec...

Opublikowano
  • Autor

kolego a moglbys mi krok po kroku napisac jak to sprawdzic kompem?? jestem zielony w tym temacie narazie;/??

Cos sie dzieje dziwnego z silnikiem? NIe rowno chodzi, dlawi sie, lub zle odpala? Blad wskazuje o nie prawidlowej synchronizacji walu korbowego z walkiem rozrzadu. Czyli przestawiony rozrzad, sprawdz w wartosciach mierzonych jaki masz synchronizacje, w starszym modelu to byl kanal 3 lub 4 i ostatnia wartosc. Ma byc najepiej na 0,0.

Ja bym z tym jechal gdzies niech to ktos zobaczy bo szkoda jakby rzeczywiscie cos sie mialo rozleciec...

---------- Post dopisany at 16:40 ---------- Poprzedni post napisany at 16:26 ----------

i co jesli wartosc bedzie inna nie wolno jezdzic?

Opublikowano

Jesli masz vag-a: Wchodzisz w sterownik silnika, (Engine Control Module 01) nastepnie na chodzacym silniku wchodzis w (Mess.Blocks 08) wpisujesz kanal 3 lub 4 i ostatnia wartosc, (bedzie np 0,5 KW albo -0,5 Kw) Ma byc zblizona do zera. Jesli jest dalej niz 3 lub -3 to juz cos jest zle ustawione.

Ale naprawde radzilbym Ci zeby ktos kumaty to zobaczyl bo tu chodzi o rozrzad, a wiadomo ze jak to Ci sie posypie to koszta beda duze.

Opublikowano

W B8 w sterowniku silnika nie ma aktywnego (Mess.Blocks 08) :wink: wchodzi sie w Indet. rozsze. 1A

Opublikowano
  • Autor

no bede musial to sprawdzic ale silnik chorzi rowno nic nie stuka;) ani nic... robiony byl rozrzad i mozliwe jest ze uwalony czujnik albo cos innego?

---------- Post dopisany 08-01-2013 at 10:30 ---------- Poprzedni post napisany 07-01-2013 at 21:18 ----------

kolego ale w 1A nie ma zadnych takich wartosci???? i co teraz?

W B8 w sterowniku silnika nie ma aktywnego (Mess.Blocks 08) :wink: wchodzi sie w Indet. rozsze. 1A
Opublikowano

a tak btw jest jakies zabezpieczenie na glowice jezeli sorry jebnie rozrzad ?