Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silniki klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z klimą.Otóż chciałbym, abyście podpowiedzieli mi,jak podłączyć 12v pod silniczki klimy,żeby je rozruszać .Przyznam się że nie mogę odnaleźć posta w którym było objaśnione do którego pina podłączyć plus a do którego minus.

Dodam że ok.4-5 lat wstecz zabieg ten pomógł mi rozruszać silnik z niebieskim i białm cięgnem.

Obecnie VAG pokazał błędy G114 i G113.Może też by to pomogło,jak bym wiedział jak i gdzie podłączyć 12V.

Pozdrawiam .

Opublikowano

Lepiej zrobić Vagiem test elementów albo wyciągnąć silniczki i je przeczyścić.Kolego Mam ten sam model auta co Ty i u Mnie mam silniczki na 7V i kiedyś też chciałem zobaczyć czy jeden z nich chodzi podłączając pod 12V i po chwili poszedł dym i było po nim.

Opublikowano

Tak jak napisał darkodgcs silniczki są na 7V ale jak jesteś odważny to próbuj. Na zdjęciu widzisz że to kabel biały i brązowy, we wtyczce to nr 1 i 2.

HPIM2938.jpg

<br /><br />

HPIM2937.jpg

<br /><br />

HPIM2933.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Adaptacja VAG parę razy w skrajne położenia i może coś poprawi.

Opublikowano

Może być problem z adaptacją w skrajne położenia. Warunek zrobienia adaptacji to brak błędów w sterowniku a skoro silniczki zablokowane to wywala błąd i kółko się zamyka.

Opublikowano
  • Autor

Jak napisał darkodgcs podałem 12V no i ogień z komutatora, silnik padł.Podałem prąd prosto z aku. ,przedtem podawałem przez kontrolkę i było OK. ale silnik chodził z różnymi prędkościami.Na 2-go mam dostać nowy ale z innym numerem gość zapewnia że powinien działać (od 2008r tych montowanych w nowych nie produkują, wiadomość z bosch w-wa).Po zamontowaniu lub nie, postaram się napisać o tym.VAG w skrajne położenia nic nie pomógł , panel klimatronika dalej fiksował i nie zawsze dawał się sterować , no i migał.