Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

prośba o analize logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry proszę o wyrozumiałość po raz pierwszy robiłem logi. dopiero zaczynam zabawę z vagiem. a wiec logi wykonywane na vag com pacjent audi a4 b5 1,9tdi afn 110km 1998r. autko sprawuje się ok rok temu był problem z not laufem zaraz po kupnie ale przegonione na autostradzie ostro i spokój dziś zrobiłem logi z celu sprawdzenia kondycji i proszę kogoś kto się na tym zna o wypowiedz na ich temat.

dynamiczne blok 003 i 004

003 i 004.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

dynamiczne blok 008 i 011

008 i 011.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

statyczne blok 007 i 001

007 i 001.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

statyczne blok 013

013.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

mam nadzieje ze sa zrobione poprawnie i proszę o info o interpretacji.

---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 18:30 ----------

up

Opublikowano

Zagrzej porządnie auto lub na czas pomiaru daj nawiew na jedną kreskę. Jak to nie pomoże to na początek termostat do wymiany i ponowny komplet logów do wrzucenia.

Opublikowano

tak jak napisał poprzednik i dodatkowo wymień filtr paliwa, jeśli był dawno wymieniany i posprawdzaj wężyki podciśnieniowe od Turba , można przeczyścić też przepływkę bo trochę zaniża .

Masz jeszcze katalizator?

Opublikowano
  • Autor

filtr paliwa ma niecałe 2tys km świeżo wymieniony katalizator jest na stanie a przepływki nie czyściłem kurcze a auto jak robiłem logi na blacie miało juz od 10 min 90 stopni latałem po obwodnicy i jak bylo 90 na blacie jeszcze zrobilem jakies 10km i dopiero logi poszły a statyczne potem pod dom jak zajechałem. a wężyki od turba dlaczego ? coś tam jest nie tak ?

Opublikowano

Turbina nie uzyskuje zadanego ciśnienia dlatego posprawdzaj wężyki podmień przepływomierz bo troszkę zaniża termostat do wymiany i wydłub katalizator ze środka i mozesz ponownie zlogować auto

Opublikowano

wężyki do sprawdzenia bo troszeczkę słabo doregulowuje ciśnienie , porównaj zadane z rzeczywistym w logu 11 i będziesz miał odpowiedź dlaczego

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki jutro zabieram się za wężyki i przepływke i zobaczę co z tym katem . mam pytanko jeszcze tylko w sprawie bloku 013 dlaczego sa 4 cyl a wartości tylko przy 3 i na tym 3 co tam za zera wskakują ? sorka ale dopiero zaczynam pierwsze logi robione własnoręcznie bądźcie wyrozumiali. aha mam prośbę powiedzcie jeszcze jakie logi robić statyczne i dynamiczne które bloki?