Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Pytanie o sprzegło i biegi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc,pytanko mam nastepujace,-czy kazdemu z was sprzegło bierze dosc wysoko no i krótki ma skok? w sumie to pierwsza moja Audi,ale jezdziłem kilkoma wczesniej i bylo podobnie..to normalne?? Aha no i mam problem z wrzucaniem 1 ki i wstecznego,ale nie zawsze

Opublikowano

Z racji tego, że u nas w ADR nic sie samo nie reguluje - jeśli kończy Ci się sprzęgło pedał zaczyna brać wysoko, z racji zużycia, źle wysprzęglają się biegi a 1 i R nie są synchronizowane one pierszwe zaczynają "nie wchodzić". Także prawdopodobnie do wymiany jest sprzęgło - ja wymieniałem w zeszłym tygodniu - brało mi już tylko z ostatniego centymetra skoku pedału / za kompletne sprzęgło od TOM77 zapłaciłem w okolicach 450zł (tylko że LUK-a) Sprzęgło SACHS-a droższe odpowiednio o 100-150zł + wymiana zależy gdzie ja chyba zapłaciłem 250zł. (ale usłyszałem też 500) :kox:

Powodzenia :th:

Opublikowano

dokładnie,twoje sprzegiełko jest już prawdopodobnie u kresu swoich wytrzymałosci.jesli będziesz wymieniał to tylko kompletne sprzegło,nie baw sie w wymiane dziś tarcza a za miesiac łożysko oporowe bo za naprawe zapłacisz więcej.koszt wymiany to ok 200zł.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jezdze(odpukac) dopiero co wymieniłem pompe wody i czujnik abs tyl + komplet opon i...mamy wypłate z głowy...Ciekawe ile tak moge jeszcze pojezdzic,ale nie slizga sie to sprzegło tylko ma krotki skok o góry...moze zapowietrzone czy jaki czort

Opublikowano

Kończy się, mi brało z ostatniego centymetra i jeszcze się nie ślizgało :) Ale wymieniłem i teraz jest w normie - bierze od dołu. Jaki masz przebieg ? Ja wymieniłem przy 205.000 km.

Opublikowano

Wcześnie, ale to zależy od stylu jazdy - kobieta w obcasach i sprzęgło po 100.000 :decayed:

Opublikowano

Możesz skrócić cięglo ktore popycha tloczek pompki,sprzeglo da sie w ten sposób delikatnie obnizyc.

Opublikowano
  • Autor

No własnie sie zastanawiam co za dzięcioł przede mna jezdzil tym autem,zamulone i musial nogi ze sprzegła nie zdejmowac.auto mam dopiero 2 miesiac ..