Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] [AHF] - pierwszy notlauf - oceńcie proszę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, no i się ku.. dorobiłem pierwszego w życiu notlaufa :wallbash: W końcu znalazłem chwilkę wieczorkiem dzisiaj, żeby zvagować na drodze mojego traktora i nawet dobrze nie zacząłem i pupa :confused4:. A czułem już od kilku dni, że jest coś nie tak - trubina świszczała głośniej niż zwykle i jakiś był zmulony. Nie jestem specem ale sam widzę jaki jest za***isty OB - 2437 mbara ;( . Wrzucam logi dla turbawki tak czy siak, oceńcie fachowo

http://img147.imageshack.us/img147/636/statycznebs011sv9.jpg

http://img384.imageshack.us/img384/7073/dynamiczne000003fu2.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/9329/dynamiczne008011cc9.jpg

Sorry, że nie logowałem osobno - brak czasu nie lenistwo.

I jaki jest wyrok - da się jakoś to jeszcze rozbujać, czy turbo do wyjęcia i czyszczenia już sie tylko nadaje :confused4:? I podstawowe pytanie - nie mam naparawdę teraz chwilowo czasu na zajęcie się tematem, a co gorsza musze jechać w weekend w trase (500 km) Czy moge jechać - spokojnie tak bez deptania , czy w takim stanie turbo nie nadaje się do jeżdzenia???

ps. i zapomniałbym- wyskoczył błąd:

17965 Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557-35-00--

Oczywiście po ponownym odpaleniu i skasowaniu błędu śmiga aż do kolejnego notlauafa.

Opublikowano

przepływka szwankuje 1080 mg/R zamiast 847,9 mg/R grupa 003[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2008, 22:22 _________________________________________________i faktycznie duży OB

Opublikowano

przepływka szwankuje 1080 mg/R zamiast 847,9 mg/R grupa 003[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2008, 22:22 _________________________________________________i faktycznie duży OB

Skoro jest przeladowanie to pomysl dlaczego jest na przeplywce 1080 zamiast 847 :wink4:

A wracajac do tematu-motorownia cierpi na przeladowanie,chyba kierowniki sie zapiekly nastepnym razem nie jeździj jak emeryt tylko masuj stopa.

Opublikowano
  • Autor

taa, ale do jazdy emeryckiej trochę mi brakuje. Trochę duże to przeładowanie chyba. Ciekawe czy da sie to jeszcze rozruszać ręcznie? No i czy moge jeszcze parę dni pośmigać "po emerycku" teraz raczej :)

Opublikowano

jak doj**alo ponad 2.4 bara doladowanie to i lmm wyskoczyl do gory :decayed:.... [poszukaj jak wyznaczana jest dawka w TDI to Ci sie rozjasni :wink4:]

BTW skad Ty wziales te 847.9 mg/R :mysli:

a wracajac do tematu to zaluzje stanely deba ....

dla swietego spokoju mozesz podmienic N75 z N18 ... a noz widelec :naughty:

Opublikowano

BTW skad Ty wziales te 847.9 mg/R :mysli:

a stąd

186dea2564db71a9m.jpg

Opublikowano

Widze za probujesz ale jeszcze duzo wody uplynie w Wisle zamim pojmiesz o co biega w logach,silnikach wtryskach itp.

Najpierw idz na korepetycje do Spankiego. :tongue4:

Opublikowano

a stąd

186dea2564db71a9m.jpg

:doh1: ale przeciez to sa inne logi ... kompletnie innego silnika ... to nie takie proste jak sie wydaje ... :wink4:

nie udzielam ... :naughty:

Opublikowano

fakt faktem wskazania się różnią może to nie przepływka ale na pewno jakiś błąd, pewnie jak mówicie związany z OB[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2008, 08:20 _________________________________________________

Widze za probujesz ale jeszcze duzo wody uplynie w Wisle zamim pojmiesz o co biega w logach,silnikach wtryskach itp.

będę się uczył u ciebie mistrzu marewel :notworthy::naughty: skoro spanky nie udziela :wink4:

Opublikowano

fakt faktem wskazania się różnią może to nie przepływka ale na pewno jakiś błąd, pewnie jak mówicie związany z

to nie jest bład ... ! to jest skutek wysokiego doladowania ... :decayed:

będę się uczył u ciebie mistrzu marewel :notworthy::naughty: skoro spanky nie udziela :wink4:

powodzenia ... :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki. Faktycznie zacznę od podmiany zaworków, o ile je znajde u siebie, bo przecież nie robiłem tego jeszcze. Może jutro wieczorem pogrzebie. Dużo z tym roboty?

ps. tylko czy 011 BS nie wskazuje jednak na kierownice? Różnica jest tylko 20,4 mbara między ON i OFF ;(

Opublikowano

fakt faktem wskazania się różnią może to nie przepływka ale na pewno jakiś błąd, pewnie jak mówicie związany z

to nie jest bład ... ! to jest skutek wysokiego doladowania ... :decayed:

powodzenia ... :tongue4:

:wink4:

a tak skutek nie błąd :th:

Opublikowano

A ja bym od razu dal sprezarke do czyszczenia.... IMHO - N75 pracuje poprawnie - zobacz 011 BS

[moj setny post na A4 klub] :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

zacznę jednka od sprawdzenia N75 i próby ręcznego rozruszania sztangi ręcznie. To nic nie kosztuje oprócz czasu.

BTW - jakie powinny być prawidłowe wartości w 011 BS?

ps. ale fakt, N75 wygląda jakby działał prawidłowo w 011 BS :confused4:

Opublikowano

cyt:

"zasadą jest, że w chwili przełączenia się w tryb OFF N75 osiąga wartość 0.0%, a ciśnienie w poz. 2 spada i utrzymuje się na stałym poziomie.W trybie ON: N75 osiąga wartość 100%, ciśnienie w poz. 2 wzrasta i utrzymuje stałą wartość."

Opublikowano

Ja sam sie nie znam :tongue4:

Opublikowano

Ja sam sie nie znam :tongue4:

zdążyłem zauważyć :tongue4:

ale człowiek nie dość że się uczy całe życie to jeszcze na błędach (własnych lub cudzych) :th:

sorry za OT już skończyłem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no i oczywiście mieliście rację ;( Sztanga prawie wogóle nie ruszała się. Sposobem domowym, żeby podtratować na kilka dni, zanim będe miał czas się tym zająć - WD 40 i góra dół sztangą :naughty:. Troche puściła, ale i tak do pełnego zakresu jej daleko. Chciałem zrobić loga wczoraj, ale komputer zdechł. W każdym razie nie złapał notlaufa po tym zabiegu. Nic czeka mnie czyszczenie turbo :wallbash: A na razie trochę lżejsza noga i musi jeszcze kilka dni pojeździć.

ps. może ktoś jest z Torunia, kto by sie tego podjał (znaczy umie to zrobić :) ) [br]Dopisany: 20 Czerwiec 2008, 14:48 _________________________________________________hmm, no więc w końcu muszę się zabrać za czyszczenie turbo, ale z tego co widziałem to umiejscowienie i dojście do niej w silniku AHF to masakra :kwasny:. Ale na razie mam pytanie odnośnie pracy samej gruchy. Jak to w końu jest bo czytam w necie i trochę głupieje - jak dodaję gazu to sztanga u mnie jest wypychana z gruchy czyli idzie do góry (turbina jest do góry nogami). A jak schodzi z obrotów lub jak gaszę to jest wciągana do gruchy. Czy tak jest prawidłowo? Poza tym jak mam zdjętą pokrywe i zgaszę motor to po sekundzie słyszalny jest krótki odgłos jakby zassania / wciągnięcia czegość. Czy to grucha tak głośno wciąga sztangę???[br]Dopisany: 29 Czerwiec 2008, 17:26 _________________________________________________

cyt:

"zasadą jest, że w chwili przełączenia się w tryb OFF N75 osiąga wartość 0.0%, a ciśnienie w poz. 2 spada i utrzymuje się na stałym poziomie.W trybie ON: N75 osiąga wartość 100%, ciśnienie w poz. 2 wzrasta i utrzymuje stałą wartość."

dopiero teraz zauwazyłem, że w moim logu 011 BS jest odwrotnie. W trybie OFF mam 99,6 % a w ON 0 %. :mysli: O co chodzi?

Opublikowano

w OFF powinno być 99,6%, a w ON 0% więc masz ok