Opublikowano 4 Stycznia 201313 l Lamerskie pytanie W moim poliftowym B5 mam ele szyby z przodu i korbotronik z tyłu. Otwieranie/zamykanie ele szyb działa u mnie w ten sposób że żeby szybę otworzyć/zamknąć całkowicie muszę trzymać przycisk tak długo jak długo trwa ruch szyby w dół/w górę. Czy jest możliwość zakodowania modułu otwierania/zamykania tak żeby po dłuższym przytrzymaniu przycisku szyba sama się otwierała/zamykała do końca? Miałem tak w starym Golfie 3 a teraz szlag mnie trafia na wszelkiego rodzaju parkingach/bramkach autostradowych kiedy jedną ręką przytrzymuję przycisk, drugą trzymam kierownicę, trzecią zmieniam biegi a czwartą chowam portfel Zeby nie było, podobnych tematów szukałem ale wszysko co znalazłem dotyczyło domykania z kluczyka.
Opublikowano 4 Stycznia 201313 l Przy zamkniętych szybach przytrzymaj dwa na raz przyciski do zamknięcia, aż usłyszysz takie klikniecie i już masz gotowe. Po tym zabiegu nie będziesz musiał trzymać, a jedynie przyciśniesz i się samo otworzy lub zamknie.
Opublikowano 4 Stycznia 201313 l Tak trzeba zrobić jednorazowo w górę i w dół. Po co w dół? wystarczy tylko tak zrobić jak opisałem nic więcej.
Opublikowano 7 Stycznia 201313 l Ja musiałem również w dół, aby mechanizm zliczył ile razy silnik musi się obkręcić w celu zamknięcia i otwarcia szyby. Gdy te dwie liczby nie są w miarę równe, to działa np tylko opuszczanie automatyczne.
Opublikowano 7 Stycznia 201313 l Silniczki nie działają na zasadzie ilości obrotów, a wyłącznika obciążeniowego/oporowego, jeśli by było inaczej to ktoś kto by wsadził rękę, głowę podczas podnoszenia szyby to by mu ucięło.
Opublikowano 17 Marca 201313 l Autor Odświeżę trochę - wie ktoś może dlaczego auto gubi te ustawienia? Już kilka razy musiałem powtarzać ten proces - szyby co jakiś czas wracają do trybu otwierania/zamykania tylko wtedy gdy odpowiedni przycisk jest wciśnięty..
Opublikowano 17 Marca 201313 l Wystarczy, że awaryjnie cofną się szyby np. obcy element na drodze szyby ewentualnie zanik napięcia.
Opublikowano 18 Marca 201313 l Autor Obcych elementów w świetle okna nie uświadczyłem, szyby chodzą dość lekko więc to nie jest raczej też żadne zagięcie prowadnicy. Zanik napięcia podczas otwierania/ zamykania czy ogólny? Bo miałem kilka odpaleń porannych kiedy aku dawał radę ledwo ledwo - więc to ostatnie by nawet pasowało. Inna rzecz że w Golfie III którego miałem nic takiego nigdy nie miało miejsca, nawet pomimo strasznych oporów z którymi jedna z szyb jeździła..
Opublikowano 18 Marca 201313 l Wystarczy, że jak opisujesz przy odpalaniu przygasnął kontrolki i już jest lipa.
Opublikowano 19 Marca 201313 l na 100% trzeba kodować w momencie kiedy zdejmujesz boczek i wsio odpinasz, a później podpinasz