Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie głośniki do radia symphony a4 b5 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam w aucie radio symphony i system głośnikowy nokia :) jakich głośników użyć w przednie drzwi aby były w sam raz do tego radia ? a jakich w tylne drzwi aby były w sam raz do ori wzmacniacza nokia ?

pozdrawiam i czekam na podpowiedz

Opublikowano

do ori radia - nie jest mocne - najlepsze wg mnie sa fabryczne glosniki - mocniejsze nic nie zmienia bo radio nie bedzie dawalo rady

to samo tyczy sie wzmacniacza nokii - ori glosniki sa dobrane w sam raz

ewentualnie mozesz pokusic sie o glosniki bose

podsumowaujac bez mocy duzo nie wycisniesz :wink:

Opublikowano

tylko że te głośniki ori nokia na pół głosu i już nie dają rady, chce założyć jakieś inne 13 lub 16cm plus wygłuszenie drzwi

Opublikowano

moze amsz juz zmeczone glosniki... moga tez nie dawac rady z uwagi na niska moc radia i suba nokii... demonami mocy ten zestaw nie jest i nie bedzie

masz do mnie 55 km i duzo jak widze pytan

zadzwon podjedz zawsze cos doradze o ile moja wiedza bedzie wlasciwa ;)

Opublikowano

dokładnie to niecałe 50km, a któregoś dnia podłącze jakiś głośnik pod symphony bo nie wieże że brak mu mocy, mam jeszcze full basu do regulacji ale głośniki i tak nie dają rady

Opublikowano

tak ale najlepiej jest wg mnie jak bas nadaza za srednimi tonami i wysokimi i na odwrot

jak za duzo basu to nie slychac wysokich... jak za duzo wysokich to nie slychac basu... harmonia najlepsza :)

napewno jakies fajne glosniczki beda lepiej graly niz ori tyle ze mimo iz beda mocniejsze to radio przy glosniejszej musie bedzie znieksztalcac bo bedzie mialo za malo mocy... sztuka jest dobrac moce pod caly zestaw by wszystko razem rowno glosnorazem gralo :)

nr do mnie znajdziesz na spotach jeleniaA4 :)