Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Czy to są dobre części? Pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem. Zakupiłem części do rozrządu do silnika ADR 1,8 125 kM. Nie jestem pewien czy dobrze zostały dobrane. Oto zdjęcie:

http://img292.imageshack.us/img292/7416/img5798dc6.jpg

Napinacz hydrauliczny i rolka napinająca są niby od nowego typu a pasek rozrządu dostałem na 152 zęby. Nie jestem pewien czy pasek nie powinien być na 153 zęby. Rolka napinająca Ruville 55729, napinacz hydrauliczny Ruville 55709. Jeżeli ktoś montował taki zestaw proszę o pomoc czy to są właściwe części. Teraz zamontowany napinacz i rolkę mam starego typu.

Dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Do tego zestawu pasek musi być na 153 zęby. Na 152 zęby pasek nie wejdzie. Rozrząd starego typu ma trochę mniejszą rolkę napinającą i inny napinacz. Rolka prowadząca pozostała bez zmian.

Opublikowano

Potwierdzam . Do nowych napinaczy powinien być pasek 153 zęby.

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze jedno pytanie? Ile wynosi odległość między rolką napinającą a napinaczem hydraulicznym bo w dieslu o podobnej rolce to ustawienie wynosi 4mm.Nie wiem po zmianie na nowy typ czy ta odległość jest taka sama czy inna.

Opublikowano

rolka i napinacz właściwy ale pasek do tego musi być 153z, do tego jeszcze jedna mała rolka prowadząca, której nie masz chyba, a lepiej wymienić

Opublikowano

Z kolei jak zamawiałem pasek - Przyjmujący zamówienie, prosił mnie o podanie numeru nadwozia, bo ADR są montowane dwa rodzaje paska . Więc musiał określić po VIN który pasuje do mojego. Rolka i napinacz chyba mam identyczne.

Opublikowano

Mozna zastąpic stary typ rozrzadu nowym tylko trzeba wszystkie elementry dac od nowego typu. Chyba ze zmieniasz sam pasek.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi mam aktualnie dwa paski na 152 i 153z małą rolkę też posiadam ale zdjęcia nie robiłem tylko proszę jak ktoś może o podpowiedz odnośnie naciągu paska.

Opublikowano

W tym zestawie którym pokazałeś na zdjęciu gdy wyciągasz szpilkę napinacz automatycznie napina rolkę i nic nie trzeba regulować.

pomocna stronka zmiany starego typu rozrządu na nowy http://www.audiworld.com/tech/eng35.shtml

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolegom za pomoc dziś jestem po wymianie rozrządu i wszystko ok.Nie taki diabeł straszny jak go malują. :th: