Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie odnosnie 2,0 TDI BLB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie i panie mam pytanie bo nie mogę przestać o tym myśleć odkąd dostałem info na zlocie że BLB ma wadę fabryczną mianowicie smarowanie silnika znalazłem na allegro takie coś:

POMPA OLEJU OLEJOWA 2.0 TDI 140 170 KM AUDI VW (2913514758) - motoAllegro

i teraz pytanie czy ta pompa jest ulepszona można ją kupić i założyć zanim klęknie mi motor chodzi mi o to żeby wymontować obecną wstawić "nową" i śmigać nie bawić się w jakieś kupowanie części itd bo ja się na tym nie znam i sam tego nie zrobię z przyczyn oczywistych nie chce nic zj**.....

Chyba że ktoś zna kogoś kto to zrobi w Krakowie i sam korzystał z usług jakiegoś warsztatu i jest zadowolony?

Opublikowano

tak juz jest ze wszystko co sie kreci kiedys sie przestanie krecic .... najlepiej przy okazji np wymiany rozrzadu to sprawdzic i w pore wymienic albo wiedzac ze nic sie nie dzieje eksploatowac auto bez stresu

Opublikowano
  • Autor

czyli jak będę wymieniał rozrząd to można to sprawdzić to już jakaś informacja tylko czy wytrzyma jeszcze 20 tyś bo tyle mam do zmiany rozrządu.

Opublikowano
  • Autor

Czytałem cały temat kolego pytanie jest czy takie coś z allegro podejdzie i się sprawdzi i czy będę mógł już przestać o tym myśleć,jak również padło pytanie odnośnie jakiegoś warsztatu w Krakowie z renomą wykonanej takiej pracy.

Opublikowano

Z allegro nie podejdzie bo to inny system na imbusiku, a BLB ma na lańcuchu

Tu tylko wymiana na pompe z 1.9 tdi bez walkow, a najlepiej zrobic przy wymianie rozrzadu bo i tak go musisz zwalic zeby wyciagnac wal i wymienic na nim zebatke na pasujaca do napedu pompy 1.9 tdi:wink:

Tak czy siak przy wymianie trzeba zrobic rozrzad!

Opublikowano

Masz w temacie z linku wszystko napisane i zeby był spokój to pompa z 1.9 i zapomnieć o problemie

Opublikowano
  • Autor

Czyli żebym nie utopił monety i oszczędził sobie nerwów zakupić muszę pompe oleju z 1,9 TDI i tą zębatkę tak?

Opublikowano
Czyli żebym nie utopił monety i oszczędził sobie nerwów zakupić muszę pompe oleju z 1,9 TDI i tą zębatkę tak?
wszystkie graty potrzebne do swapu masz w linku powyzej na 1 stronie
Opublikowano
  • Autor

Graty mam spisane teraz ptrzebuję kogoś kto mi to zrobi!:facepalm: