Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy to napewno pompowtrysk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam maly,a moze i niemaly problem i chcialbym sie poradzic. Moze ktos mial podobnie w przeszlosci. Otoz moje A4 B6 2002r. 1.9 Tdi 130Ps po odpaleniu ma wedlug mnie nienormalne drgania. Siedzac w aucie udczuwa sie nierowna prace silnika. Jak popracuje troszke,to lepiej jest,ale nawet jak temp wody dojdzie juz do 90' C to i tak czuc co chwile jakies "mocniejsze drganko". Oczywiscie po odpaleniu w zimowym okresie jest to bardziej odczuwalne,w lato troche mniej,ale i tak czuc. Oprocz tego jak sie jedzie na biegu (np 4,5,czy 6) na rownym gazie i w pewnym momencie odpusci mu sie troche gazu i od razu doda spowrotem to czuc delikatne szarpniecie. Dodam,ze wydaje mi sie,ze auto pracuje troche glosniej od momentu kiedy to wszystko zauwazylem. Nie widze raczej zadnej roznicy w mocy. Ziomek podpial pod kompa i stwierdzil ze na 4tym ukladzie troche slabsze cisnienie daje pompowtrysk,ale miesci sie jeszcze w normie (nie jestem w stanie teraz podac dokladnych cisnien). Potem kupilem Liquid Moly i po wyjezdzeniu litra tego specyfiku nie zauwazylem zadnej poprawy. Dodam ze zrobilem juz moze 20tys km i ani lepiej ani gorzej. Pytanie brzmi:czy to napewno wina pompowtrysku,czy tez jakies inne powody moga byc. Sorry jesli pytanie bylo walkowane juz.

Opublikowano

na moje dwumas się kłania jak nic..:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

A i jeszcze czasem jak ruszam z jedynki to tak fajnie szarpie,ale nie wiem czy to cos ma wspolnego...

Opublikowano

Wtryski sprawdź podpinając vaga i w statycznych sprawdź grupę 13, 18 i 23, chyba że sprawdzał to już ten "ziomek".

Opublikowano
A i jeszcze czasem jak ruszam z jedynki to tak fajnie szarpie,ale nie wiem czy to cos ma wspolnego...

kolego powiem Ci tak, u mnie pada dwumas, powoli ale pada i czuć delikatne wibracje na postoju tylko że nie ma u mnie tego szrpniecia przy zmianie biegów ale to pewnie kwestia czasu...:kwasny:

co do szarpania podczas ruszania to miałem straszne takie szarpanie do czasu..(i tu się proszę nie śmiać) aż nie wyjąłem kolektora ssącego i EGR'a, po wyjęciu tych elementów wyczyściłem je bardzo dokładnie i złożyłem. Nie zrobiłem tego z myślą, że to coś pomoże akurat w tej kwestii ale znacznie pomogło, nie czuć już takiego szarpania, da się bez problemu ruszyć bez drgań , chciałem to zrobić dla polepszenia własnego samopoczucia a wyszło tak jak wyżej napisałem:wink:

Proponuje Ci abyś zrobił to samo, niewiele czasu to zajmuje a na pewno nie zaszkodzi a co do sprzęgła i dwumasu to albo czekać aż całkiem się skończy albo po prostu kupić nowe sprzęgło(tarcza, docisk, łożysko) i wywalić dwumasa w zamian wrzucić jednomas :thumbup1:

Opublikowano

Jesli logi na vagu idealne to spróbuj na włączonym silniku na biegu jałowym wcisnąć pedał sprzegła i delikatnie odciskaj przytrzymując pedał,jeśli będzie drżała Ci stopa to dwumas się kończy:wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie nie,stopa nie drzy przy tym. . .

Opublikowano

czyli może samo sprzeglo, bez dwumasu.