Skocz do zawartości
IGNOROWANY

W panelu klimatronika czasami nie działają przyciski zmiany temperatury.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, od kupna auta mam problem z klimatronikiem. Czasami nie działają mi przyciski od zmiany temperatury na plus i minus, zwłaszcza lewa strona, szyba ogrzewana tylna tez czasami nie chce mi się załączyć. Vag nie pokazuje żadnych błędów. Wcześniej klimatronik dmuchał mi cały czas gorącym powietrzem niezależnie od ustawionej temperatury, po zrobieniu nastawów podstawowych problem narazie znikł. Wyczytałem na forum o zimnych lutach w sterownikach Audi B5, nic nie znalazłem o problemach w sterownikach w B6. Może ktoś miał podobny problem.

Opublikowano

No pewnie jest coś z panelem nie halo. Błędów w klimie nie ma?

Opublikowano

Brak błędów a pomimo tego coś jest nie tak. Często jest tak że od uruchomienia samochodu, przez całą jazdę nie mogę zmieniać temperatury i włączać szybę ogrzewaną. Po zgaszeniu auta i uruchomieniu wszystko wraca do normy na jakiś czas.

---------- Post dopisany 27-01-2013 at 11:58 ---------- Poprzedni post napisany 20-01-2013 at 10:46 ----------

Czy nikt nie miał podobnego problemu??? Obecnie nie działają mi przyciski zmiany temperatury od strony kierowcy. Od strony pasażera bez problemu mogę zmieniać temperaturę na plus lub minus.