Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Niepełne podświetlenie w rns-e

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem z moim rns-e jest następujący, nie ma podświetlenia przycisków oprócz dwóch przy dużej gałce po skosie na przeciwko siebie i to jest to podświetlenie od strony wewnętrznej czyli gałki i działa przy wciśnięciu przycisku, poza tym podświetla tylko pod ekranem wejścia sd card oraz przycisk wyjęcia płyty.

Wiem ze sygnał podświetlenia idzie przez Can, i on działa bo było wymuszane przyjecie softu z płyty. Dobrałem się do płytki z tymi małymi zółtymi diodkami podświetlenia ale niezbyt przychodzi mi coś do głowy :eusathink:, może już ktoś miał z tym kiedyś problem i mógłby coś poradzić please :co: ?

Opublikowano

kup adapter can i będzie świeciło:wink:

Opublikowano

Nie rozumiem Domin dlaczego potrzebny mi ten adapter? Skoro inne rnse tego nie potrzebuje? Poza tymjakies tam przyciski swieca,tylko nie wszystkie. Moge kupic ta plytke elektroniki z diodkami spod przyciskow ale z rnse z a3 z bodajze 2009 roku a moja rnse jest z a4 i conajmniej 4-5 lat starsza

Opublikowano
Nie rozumiem Domin dlaczego potrzebny mi ten adapter? Skoro inne rnse tego nie potrzebuje? Poza tymjakies tam przyciski swieca,tylko nie wszystkie. Moge kupic ta plytke elektroniki z diodkami spod przyciskow ale z rnse z a3 z bodajze 2009 roku a moja rnse jest z a4 i conajmniej 4-5 lat starsza

masz w swojej B5 cany??

Opublikowano

Dominik, nie mam ale nie sugeruj sie tym ze ja mam B5 bo navi bylo sprawdzane na kolegi z forum B6 bo ja w swoim nie moge sie polaczyc z navi wiec gdzies indziej musialem zrobic downgraded softu

Opublikowano

w tej B6 do której sie podłanczaliście były wyprowadzone cany i po zakodowaniu też nic nie świeciło???

Opublikowano

Co masz na mysli przez "kodowanie" robilismy wymuszenie przyjecie nnizszego oprogramowania i przed i po nie bylo podswietlenia, nie w pelni bynajmniej bo jak wspomnialem na poczatku dw przyciski przy galce po wcisnieciu sa podswietlone heh. Cany ma wyprowadzone ,sam ma rnse i dziala normalnie.

Opublikowano

to podłączcie , zakodujcie i dopiero sprawdzcie podświetlanie:wink:

Opublikowano

Ok, to juz jakis slad, dziwne. Przewinelo mi sie juz pare sztuk przez rece i zawsze to podswietlenie dzialalo bez zarzutu i bez kodowania.

Napisz jak mozesz kolego co i jak powinnismy zrobic.