Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak nie płacić OC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie, mam dwa auta, i chcialbym jedno odstawic sobie i nie jezdzic nim, ale zeby bylo w razie czego, czy da sie tak zrobic by nie placic OC za ten czas gdy sobie ono stoi ? I co z ubezpieczeniem jakbym chcial go pozniej ubezpieczyc ? Dodam ze na drugie auto bedzie wykupione ubezpieczenie.

Opublikowano

nie da sie tak masz zarejestrowane auto OC jest obowiazkowe chyba ze go wyrejestrujesz

Opublikowano

cos słyszalem o czasowym wyrejestrowaniu ale to musisz popytac w wydziale komunikacji:hi:

Opublikowano
  • Autor
nie da sie tak masz zarejestrowane auto OC jest obowiazkowe chyba ze go wyrejestrujesz

A co jest potrzebne do wyrejestrowania ? IDe tak o sobie , czy musze miec np jakis dokument ze go zezlomowalem ?

Opublikowano

Jest coś takiego jak czasowe wyrejestrowanie ale oczywiście przy wyrejestrowaniu/zarejestrowaniu trzeba płacić w urzędzie, nie wspomnę już o rozliczeniu się z ubezpieczalnią...

Jest to jedyna furtka żeby mieć auto nie zarejestrowane i bez OC.

Musisz sobie sam przeliczyć czy Ci się to faktycznie będzie opłacało :wink:

Z tym że najpierw dowiedz się u siebie w urzędzie jak to dokładnie jest z tym czasowym wyrejestrowaniem (koniecznie u siebie gdyż jak wiadomo co urząd, a raczej "urzędniczka" to inne prawo...).

Opublikowano

a jakie masz te drugie auto? warto kombinowac ?

Opublikowano

Rafał koledze pewnie nie chodzi o jakieś kombinowanie. Chcę sprawdzić czy można łatwo oszczędzić skoro i tak z auta nie korzysta.

Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie mi jeszcze takie cos, co robic z tym autem aby zachowalo zdolnosc uzytkowa ? CO ile sie nim przejechac ?

Opublikowano

Jak to naprawde stare auto, to na zabytek i czasowo ubezpieczaj :D

Opublikowano

i wlasnie dlatego zapytalem co za auto posiada

Opublikowano
  • Autor

Punto 1 z 98r. wiec na zabytek nie bardzo, jeszcze jezdzi wiec nie chce sie go pozbywac.

Opublikowano

To raczej nic nie wykombinujesz. Czasowe wyrejestrowanie w tym przypadku nie ma racji bytu

Opublikowano
  • Autor

No trudno, jakos to musze przezyc :P

Opublikowano

E no zawsze warto zapytać :decayed: Chociaż ciekaw jestem jak to jest z tym czasowym wyrejestrowaniem... :eusathink:

Opublikowano

dotyczy bardziej ciężarówek i sprzętu specjalistycznego:) Może jakbyś punto na ciężarowego przerobił:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ma ktos do oddania bude od stara badz skani ? :D