Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda po przejechaniu 200 km w błocie pośn.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zrobiłem dziś 200 km w wielkim błocie pośniegowym... błoto po kostki... i przed momentem zacząłem sprzątać auto i pod dywanikami gumowymi mam mokro... wcześniej podczas jazdy w deszczu czy w ulewach nic mi się takiego nie pojawiała... wiecie może skąd to się wzięło? może gdzieś to błoto się dostało od spodu... bo nie powiem jechałem po 80-90 km/h... prosił bym o pomoc... szukałem ale nic nie znalazłem, dlatego pisze...

Opublikowano

musisz posprawdzac wszystkie odplywy bo jak tam cos przymarzlo to dlatego masz mokro w srodku

Opublikowano

Witam. Doszedłeś już do jakichś wniosków ?

---------- Post dopisany at 19:59 ---------- Poprzedni post napisany at 14:20 ----------

Poszukałem trochę w googlach i tam znalazłem sporo tematów dotyczących tego problemu (ale w a4 b5). Wszystkie generalnie skupiają się nad tym że woda może podciekać pod uszczelką komputera i spływać po kablach. I teraz pytanie bo za bardzo się nie orientuje czy w b6 komputer jest w podszybiu a kable idą pod podłogą kierowcy? Sorry Maroo ale mam ten sam problem.

Opublikowano

b6 tez jest komp w podszybiu i kable w podlodze tam jest modul komfortu

Opublikowano

Ok dzięki za info.

Opublikowano
  • Autor

nie doszłem do wniosku skąd się to mogło wziąć... ale to napewno nie przez żadne kanały tylko napewno gdzieś z pod zewnątrz... jak jak pisze nigdy tego nie miałem, aż do momentu jak po tym błocie pośniegowym jechałem... ale jeśli do czegoś dojdę to napewno napisze :)

Opublikowano
nie doszłem do wniosku skąd się to mogło wziąć... ale to napewno nie przez żadne kanały tylko napewno gdzieś z pod zewnątrz... jak jak pisze nigdy tego nie miałem, aż do momentu jak po tym błocie pośniegowym jechałem... ale jeśli do czegoś dojdę to napewno napisze :)

kolego a czy podczas tel podróży często wysiadałeś? Bo może to nic poważnego a tylko błoto roztopiło się woda spłynęła z dywanika? U mnie mam dywaniki z bardzo niską krawędzią i często woda z nich spływa

Opublikowano
  • Autor

nie nie, to nie przez to bo jechałem sam, a pod każdym z dywaników jest mokro...

Opublikowano

jak diagnoza

znalazłeś przyczyne

Opublikowano
  • Autor

jak narazie wietrze auto niech się to jakoś suszy... ale jak zajechałem z tym do ASO skody i zapytałem o wyjęcie korków żeby woda spłynęła to mi powiedzieli że dopiero jak korki wyjmą to się będzie woda lała...

Opublikowano

ja ostatnio jechałem przez błoto i wode a było jej prawei po progi

sprawdziłem wczoraj pod wycieraczkami i sucho

Opublikowano

jak znajdziesz powód to daj znać, bo mam to samo, tylko że pod nogami kierowcy. uszczelka pod ecu wymieniona na nową, podszybie przeczyszczone, filtr kab, nowy. korki w podwoziu powkładane, a dalej się sączy:/

Opublikowano

Sprawdź odpływy z pod szybia. W b5 miałem problemy z tym i bardzo często miałem akwarium w samochodzie,, dosłownie potrafiłem mieć z tyłu 45 litrów wody a przód non stop mokry,, woda lała się przez otwory kablowe w nadwoziu do kabiny , kropla draży skałę jak to mówią. Więc radzę wszystko sprawdzić. Nie ma co się denerwować,

Opublikowano
  • Autor

ale nigdy się to nie pojawiało, aż tutaj nagle tylko po tym błocie... dziwna trochę sprawa bo przecież powinno to być dobrze zabezpieczone przed takim czymś... a jak odpene aku żeby sprawdzić ten kanał i później podepnę to jakieś błędy będą?

Opublikowano

Odpływ spełnia swoją rolę póki się nie zapcha :wink:. Akumulator można odłączyć ale przy ponownym podłączeniu należy zachować pewne zasady. Poszukaj na forum..Ostatnio jak zdejmowaliśmy nadkole celem naprawy spryskiwacza tylnej szyby(przewód spadł) widać tam miejsca gdzie w wyniku zebrania się dużej ilości błota pośniegowego ,może ono dostać się do kabiny po otworach przewodowych. Ale nie sądze by to było powodem twoich problemów. Ja moją usterkę stwierdziłem dopiero w deszczowy dzień jak lało siedziałem w aucie z latarką i rozebraną tapicerką(Oczywiście chodzi o wodę) Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy problem rozwiązałem... ale od 3 dni jak wieje u mnie halny :) i wietrzę auto na tym ciepłym wiaterku i wyschło wszystko... naciskam na powierzchnie gdzie było mokro i nic... papier suchy. Ale będę to kontrolował, jak tylko pojawi się jakieś błotko pośniegowe to się po nim przejadę i jak to będzie przez to to będę szukał przyczyny w nadkolach albo podwoziu :) dzięki wszystkim na przyłączenie się do pomocy :)