MaQQ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam. Posiadam audi b7 2006 s-line z pakietem titanium. Silnik to 2.0 TDI około 170KM. Mam problem z reflektorami z przodu. Otoz podczas jazdy czesto przerywaja, gasna i po chwili znow sie zapalaja. Widocznie to problem z przetwornicami z przodu. Numery ktore udalo sie spisać to : ALN 12V 27S 8E0 941 003 AM (lewa) i ALN 12V 33S 8EO 941 030 AS(prawa). Chodzi mi o to ze chce znalezc jakies zamienniki, moga byc uzywane tylko czy beda pasowaly do mojego modelu? Nie potrafie znalezc przetwornic z identycznymi numerami za to widze mase o numerach (8E0 941 329) i sa one oznaczone jako przetwornice do a4 B7. Pasowalby by do mojego samochodu? Jesli nie to prosilbym o pomoc , wyjasnienie o co chodzi z tymi numerami. Dziekuje i pozdrawiam /Radek
MaQQ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zarowki tez sa do wymiany. Z zarowkami nie ma problemu, tylko z tymi przetwornicami, chodzi o to zeby dopasowac dobre do mojego modelu. Jesli bedzie pomocny ten 3 literowy prefiks od modelu to prosilbym o informacje gdzie moglbym to sprawdzic. Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Te numery co podałes to są lampy Sprawdz sobie przetwornice przekładając zarniki wtedy bedzie wiadomo co pada .
MaQQ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Chodzi o to aby zamienic je miejscami tak? Skoro obie migaja to co wniesie zamiana ich miejscami? @ dodam ze zarniki nie byly wymieniane od poczatku, czyli od 2005 . Jak mniej wiecej wyglada ich zywotnosc w poszczegolnym modelu?
wrclaguna Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Z zarnikami nie ma reguły wiem ze przetwornice w B7 w latach 2005-2007 miały jaka wade fabryczną. Gdzies jest temat o tym na FORUM
iceman__89 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Wymiana żarników Cię czeka. Miałem to samo w swoim A4. U mnie szły D1S w bi-xenonach. Niestety nie jest to tania impreza:/
piotrek83 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Wymiana żarników Cię czeka. Miałem to samo w swoim A4. U mnie szły D1S w bi-xenonach. Niestety nie jest to tania impreza:/ W audiczce nie mam już tego "problemu" z xenonami, ale w mojej starej Vectrze zakładałem podróby po 30PLN i też dawały rade;)
Rekomendowane odpowiedzi