Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

"bulgotanie" w układzie chłodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam problem z układem chłodzenia,wskazówka temperatury cieczy na początku zaczeła skakać a teraz zatrzymała się na 120 stopni, wymieniłem czujnik cieczy ,i dalej to samo ,sprawdziłem czujnik (wykonałem rezystancje)i czujnik ok.Dzisiaj podczas jazdy po przejechaniu kilku kilometrów tracił moc i w końcu mi zgasł ,z trudem go odpaliłem przejechałem jeszcze ze 2 km i zaczęło mi coś stukać w okolicach podszybia ,zatrzymałem się i zobaczyłem że płyn w zbiorniczku bulgocze i w całym układzie chłodzenia było słychać jakby zaraz miało coś wysadzić. Proszę o pomoc bo nie wiem co to może być termostat?,uszczelka pod głowicą?,pompa wody? czy może coś innego?

Opublikowano

Uszczelka pod głowicą lub pęknięty blok/głowica.

Opublikowano

Mimo wszystko trzeba mieć mocny łeb żeby takie coś zrobić :decayed:

Mi by momentalnie serce stanęło jakby wskazówka od temp. wychyliła się trochę ponad 90*C :grin:

Opublikowano
  • Autor

oo no to chyba będzie troszkę kosztować?!!?

Opublikowano

Pompy wody na 100% jest walnięta.

Jeżeli wywaliło uszczelkę pod głowicą to przygotuj się na niemałe koszta :kwasny:

Opublikowano

albo zaciał sie termostat. ale teraz to pewnie sam zes dogodzil tym dalszym poruszaniem sie

Opublikowano

Te 120*C byly stanem faktycznym czyli zagotowane auto. W najlepszym wypadku uszczelka pod glowica. W najgorszym szukanie silnika badz glowicy bo od takiej temperatury mogl porzywic sie blok glowica tak samo. Czeka Cie rozbieranie i mierzenie wtedu dopiero bedzie cos wiadomo.

Opublikowano

Ja bym na pierwszy ogień zmienił termostat i sprawdził pompę i pojeździł. Możliwe, że cały silnik będzie do wywalenia, ale spróbować można go odratować.

Opublikowano

najpierw sprawdz pompe wody

Opublikowano

Jakbyś miał silnik do wymiany to mam goły słupek ADP , z osprzętu jak coś potrzebujesz to równiez sie znajdzie:wink: