Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zamienił stryjek siekierkę na kijek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam Wam mój obecny wehikuł. Jako, że byłem zmuszony sprzedać B5 i szukać w miarę taniego w eksploatacji następcy, kupiłem Golfa :facepalm:

Jest to wersja Kombi z silnikiem ALH (90KM, na pompie rotacyjnej). Kupiłem ją ze stanem licznika 275 tys, obecnie dobijam do 300.

Z wyposażeniem nie jest aż tak źle. Posiada m.in.:

- Klimatyzację (niestety tylko manualną)

- 4 x elektryczne szyby

- elektryczne lusterka

- 1/2 fis (pokazujący chwilowe i średnie spalanie, średnią prędkość, przejechany dystans i, rzecz jasna, temperaturę na zewnątrz.

- oryginalny, odpinany hak

- wspomaganie kierownicy

- abs

- esp (ale chyba nie działa poprawnie)

- regulację wysokości foteli przednich

Ogólnie rzecz biorąc jest to wersja "Edition" - wyjątkowa seria, różniąca się od podstawowych wersji bardzo dużo, bo aż naklejkami na progach, właśnie z napisem "edition" :facepalm:

Kilka zdjęć:

przodobok.jpg

bokoty.jpg

boke.jpg

tyobok.jpg

wntrzehdr.jpg

zsilnikiem.jpg

zdupystrony.jpg

Jeśli chodzi o wrażenia z jazdy, to wydaje się być nieco sztywniej zestrojony niż A4 B5 na 1BA, co zaliczam na +. Zawieszenie mało skomplikowane i tanie w eksploatacji, więc nie muszę się szczególnie przejmować dziurami (szczególnie na 15"). Mam też wrażenie, że z tyłu jest więcej miejsca na nogi.

Jeśli natomiast chodzi o wnętrze, to mówcie co chcecie, ale jakość materiałów w A4 B5 a Golf IV to niebo a ziemia niestety. Plastiki bardziej słychać, niby guma z plastików jest nie tylko na rączkach drzwi ale też na konsoli środkowej i cała jest pozdzierana. Za to przewagą w stosunku do mojego poprzedniego A4 jest komputer pokładowy (którego w audi nie miałem), prąd w tylnych drzwiach i lampki nad słonecznikami.

Podsumowując. Uważam, że Golf IV w wersji kombi to samochód godny polecenia dla kogoś, kto potrzebuje w miarę komfortowe, w miarę tanie w eksploatacji, w miarę dobrze wyposażone i w miarę solidnie wykonane, zwykłe auto.

Opublikowano

bardzo przyjemny dupowozik :thumbup1:

Opublikowano
Jaśku, czym pyknąłeś fotki ?

Zwykłym Canonem 450D z mizernym obiektywem 18-55 IS. Podciągnąłem je w fotoszopie ;)