commilito Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam serdecznie, miałem dziś małą kolizję no i niestety muszę wymienić prawy reflektor... no ale teraz pojawia się dylemat gdyż, mam (po poprzednim właścicielu) w Audi B5 z roku 1997 reflektory soczewkowe SONAR gdzie połączony jest reflektor z kierunkowskazem - o takie: REFLE RINGI ANGEL EYES AUDI A4 B5 94-98 *CZARNE* (2957007131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - teraz moje pytanie - czy ja muszę kupić takie same reflektory? (tzn. z połączonym kierunkowskazem?) czy mógłbym zakupić takie jak były w oryginale tzn dzielone? Dlaczego pytam - bo gdzieś kiedyś widziałem temat związany z rezaniem które jest konieczne aby dostosować podobne światła do moich i zabudować je z modelu przed liftem... a jeżeli ja bym chciał teraz zrobić manewr odwrotny to czy jest to możliwe... ? A może ma ktoś takiego SONAR'a prawego czarnego na sprzedaż?
jihaad Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Nie dokupuj tego Sonara, nawet jak cudem znajdziesz. Wymień na oryginalne reflektory zespolone. Jeśli nie masz kasy, tanio kupisz na forum przedliftowe dzielone reflektory Bosch, tylko nie mam pewności, czy do montażu Sonarów nie miałes wycinanego błotnika, a jesli tak, to czy nie będzie problemu ze stabilizowaniem kierunkowskazu przedliftowego.
commilito Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Opublikowano 2 Lutego 2013 no właśnie tego nie wiem... tzn mogę to sprawdzić tylko musiałby mi ktoś wytłumaczyć na co mam zwrócić uwagę czy ten błotnik nie był cięty... reflektor wyjąłem i w sumie wszystko mam na widoku tylko nie wiem jak powinno to wyglądać aby można było założyć normalne zwykłe dzielone reflektory takie jakie producent przewidział...
jihaad Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Widzałes wątek o rezaniu reflektorów i tam jest pokazane jak wycina sie blotnik. jak powinno to wyglądać aby można było założyć normalne zwykłe dzielone reflektory takie jakie producent przewidział... Nie sugeruj się za bardzo tym co producent przewidział, bo w 1997 producent był głupszy niz w 1999.
commilito Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Opublikowano 3 Lutego 2013 słuchajcie, zrobiłem zdjęcia tego otworu co mam - proszę o odpowiedź czy mogę tu normalne światła dokupić takie przedliftowe dzielone czy muszę pchać się w te SONARY które świecą gorzej niż źle...
jihaad Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Błotnik nie jest wycinany, śmiało możesz kupić Bosche przedliftowe.
MATIUS Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 boshe albo valeo w zależności co miał wcześniej za lampy masz włancznik przeciwmgielnych z przodu? też miałem te lampy Kupiłem z autem świeciły dobrze tylko 2 lata później problemy z ustawieniem czepianie się diagnostów na końcu trachnołem zająca i już było wiadomo że sonary pojdą do kosza... zpowrotem załozyłem bosche i jestem zadowolony
commilito Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Opublikowano 3 Lutego 2013 boshe albo valeo w zależności co miał wcześniej za lampy masz włancznik przeciwmgielnych z przodu? nie mam w ogóle halogenów a na tych Sonarach napisane jest coś o Valeo (pewnie typ Valeo) - czy to oznacza, że powinienem zakupić światła przedliftowe Valeo? A może Boscha? Jak to mam sprawdzić? Gdzie tkwi różnica?
Rekomendowane odpowiedzi