Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie , to tableta z bt i jazda, zakupiłem z biedronki i śmiga aż miło :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No ale trzeba jeszcze jakieś urządzonko co się podłączy do samego OBD I będzie wysyłać przez bluetooth informacje, zgadza się?

Opublikowano

Elm 327 BT na znanym portalu pełno ich .

Opublikowano
  • Autor

Dzięks, zobaczę sobie to ;-)

Opublikowano

Panowie, ale jednej rzeczy nie rozumiem, przecież FIS pokazuje spalanie zarówno gazu jak i benzyny, czujnik bada ilość dostarczanej cieczy, czyż nie ? mogę się oczywiście mylić i jesli tak to mnie poprawcie, ale kiedyś zrobiłem test jadąc na tempomacie 90km/h przez ok kilometr na gazie i benzynie, zerując średnie spalanie i oczywiscie w przypadku LPG było w granicach 15% więcej niż PB, więc komputer podaje raczej realne wartości

Opublikowano

Jeśli jadąc na LPG fis pokazuje o 15% więcej to znaczy że instalacja źle wyregulowana , ma pokazywać tyle samo co na PB , a różnice widzisz przy dystrybutorze po przeliczeniu przejechanych kilometrów.

Jak instalacja jest dobrze wyregulowana to ECU PB nie wie na jakim paliwie jeździsz:wink:

Opublikowano

ja tam się nie znam, ale nie zdarzyło się żeby pod dystrybutorem lpg chocby w zblizonym stopniu zgadzalo się z FISem ;):D

Opublikowano

No to dobrze , na fisie ma pokazać o 20% mniej niż wlejesz lpg do butli ,

Może prościej wytłumaczę tankuję 57L lpg , mam przejechane 250km , wyliczając spalanie wychodzi 22.8L/100km LPG , a fis pokazuje 18,2 i tyle by spalił PB jeśli instalacja jest dobrze wyregulowana i korekty oscylują w okolicy 0 +- 3%:wink:

Opublikowano

spokojnie, ja to wiem. mówiłem z przekąsem ;):decayed:

Swoją drogą, Panowie, jak wam trzyma sprzęgło? Bo ja nie uważam żeby ten wytwór audi był chlubą dla marki :P, nawet nowy ;).

Opublikowano

Moje prosi się o wymianę i dobrze że piszesz że ori szybko pada , więc będzie chyba sztywne koło i coś mocniejszego.

Opublikowano

mistrzu wiadomosc gg dostales ?:wink:

Opublikowano

odnośnie sprzęgła to moje - hydrokinetyczne (tip) już po 80 tys leciało jak po lodzie... oddałem do regeneracji, ciekawe jak długo wytrzyma

Opublikowano

Po logach widać że na lpg przelany ok 10% , trzeba regulacji. Możesz suwak obniżyć o kilka pól , powiedzmy 0,4 i sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor
Po logach widać że na lpg przelany ok 10% , trzeba regulacji. Możesz suwak obniżyć o kilka pól , powiedzmy 0,4 i sprawdzić.

Sam to się chyba tego nie podejmę bo jeszcze bardziej skaszanię. Nie wiem gdzie nawet zaczynać :-/

Po długim czasie w końcu zdecydowałem się zaglądnąć do mojej anteny. Oto ona:

a4ese9eb.jpg

ga7a9a4u.jpg

Chyba czas na poszukiwania nowej, bo mam lipę ze stacjami :-/

Poza tym VAG mówi:

00858 - Connection; Radio IF Output to Antenna Amplifier: Open Circuit

:-/

---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 19:31 ----------

Poza tym moja navi z tyłu wygląda tak:

2e6ade4a.jpg

I kabelek radiowy:

qysytyry.jpg

Chyba mam złą tą przejściówkę? Powinna być jeszcze z jednym przewodem z niebieską końcówką?

Opublikowano

gdzie miałeś zamontowany ten wzmacniacz ,jest od sedana

Opublikowano
  • Autor

No przeca ja mam sedana?

Opublikowano

sorry nie śledziłem wątku a na pierwszej stronie foty avanta

Opublikowano
  • Autor

2utagabe.jpg

10 kucy więcej ;-))

Opublikowano