Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie, tylko gdzie szukać? Może drugi czujnik sprzęgła zamówić i sprawdzić?

Opublikowano

a te mapy co masz w komputrze silnika to co to za produkt?

Opublikowano

dziwnie poszarpane... i coś mało niuta.

Opublikowano
  • Autor

Ja muszę się teraz swoją na hamownie w końcu wybrać, ale to wiesz jak jest z tym wybieraniem :kwasny:

Bo tak, to ona naprawdę się zbiera jak porąbana, tak mi się wydaje.

---------- Post dopisany at 23:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:57 ----------

Patrzyłem , ale ciężko jest coś z nich odczytać , zły format. Wrzuć ori plik z techa , ten problem z obrotami to na LPG i PB ?

Pierwszy plik jest przecież z techa, oscyloskop.

Opublikowano

Coś źle zapisane , albo konwertowane , przy ori pliku od razu uruchamia się program i parametry się wyświetlają , a tu mi się word otwiera . Przecież nagrywałeś już OSC z techa i wrzucałeś .

Odpalasz program , podłączasz się do sterownika i jazda , po zakończonej w lewym dolnym rogu klikasz na dyskietkę i gotowe , taki plik zamieść , albo wyślij na PW , ew. mój email.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie tak zrobiłem. Zaraz sprawdzę u siebie na lapie jak i czy się otwiera.

---------- Post dopisany at 23:44 ---------- Poprzedni post napisany at 23:38 ----------

U mnie się otwiera bez problemu, porąbane to.

Daj maila please to poślę Ci bezpośrednio.

---------- Post dopisany at 23:47 ---------- Poprzedni post napisany at 23:44 ----------

Poszło już, ile maili nie porąbałem :kox:

Opublikowano

Coś przyszło , zaraz zerknę:wink:

---------- Post dopisany at 23:08 ---------- Poprzedni post napisany at 22:49 ----------

Bez podglądu korekt w Vag nic za bardzo nie da się powiedzieć , tyle tylko że mapa w ecu Pb jest mocno podlana , widzę że Krzysiek musiał sporo podlać, chyba że wtryskiwacze LPG są inne ?

Przepustnice bym spr. czy nie jest brudna i ew. wyczyścił i adaptację , widać to podpicie obrotów przy zmianie biegu, spr. korekty PB kanał 32,33 najlepiej rano jak przejdzie na lpg i jak się zagrzeje do temp. roboczej .

Opublikowano
  • Autor

Na Pb jest podlewany za bardzo, to wiem, to ta mapa. Na LPG Krzysiek poprawiał. Mimo tego jest jak jest, na zimnym d*pa, jak już ciepły to jest ok.

Sprawdzę tą przepustnicę wobec tego też.

Opublikowano

Dobrze było by spr. na zimnym jak przejdzie na Lpg jaka korekta jast w ecu Pb , bo dużo dolał w korekcie po temp. gazu .

Opublikowano
  • Autor

Patrzyłem do przepustnicy dzisiaj, w sumie to tylko odpiąłem rurę. Wygląda że jest w miarę czysto.

4a6a9e8e.jpg

2etete3y.jpg

Opublikowano

Wewnątrz uyebana

Opublikowano
  • Autor

No ale chyba nie aż tak, by robiło różnicę?

Opublikowano

Wez jakiegoś szpraja do przepustnic i popsikaj

Opublikowano
  • Autor

Na baku zrobione 146 mil, czyli około 233 km na 55 litrach gazu... Trochę pali, hmmm.

Opublikowano

ja muszę się naprawdę mocno postarać żeby tyle wypalić... w zasadzie się nie zdarza, a wolno nie jezdze. W tej chwili mam zrobione 255km i jeszcze na dosłownie kilka-kilkanaście km zostało. Chociaż depnąć już nie mogę. Zbiornik 48l. Zwykle dojezdzam do 200km i tankuję. Najczęściej wychodzi w okolicach 17 litrów, chociaż zdaża się 13 i 20.

23 litry być może w prędkościach autostradowych oscylujących w powyżej 190-200, więc jeśli z takiej trasy masz tą średnią, to się nie przejmuj.

Opublikowano
  • Autor

A gdzie tam, jeden dzień krótka trasa, maksymalna prędkość to 180 km/h i to kawałek jak świrowałem z RS4.

A tak to miasto, czasami lekkie depnięcia. Wychodzi 23 l/100 km, wiem że to eSa, ale nie powinna tyle palić.

Dzisiaj wyciągnąlem przepustnice, wyczyściłem ten lekki nalot, bo ona czysta ogólnie.

Ale znajomy powiedział mi że w samej przepustnicy, czujnik biegu jałowego, czy coś takiego. Mogła ona sama w sobie paść przy przebiegu 76 tyś. km?

Opublikowano

Styk biegu jałowego wyszedłby w błędach , moja pali podobnie tylko jazda same miasto po 10/15km , trasa ok. 15/17 prędkości pod 200.

Opublikowano
  • Autor

No to kurcze nie wiem gdzie już szukać przyczyny, a wkurzające to to na maksa :-/

Opublikowano

Wczoraj dostosowali mi mapy gazu do nowych map benzyny i po dzisiejszej trasie do roboty (ok 50km) widze przynajmniej na FISie spadek o ok 10%. Zobaczymy ile spadnie pod dystrybutorem.