Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie na ssaniu i jeździe bez gazu,falujące obroty, duże spalanie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i chyba wygląda na to że po problemie otóż wymieniona została przepływka i samochód odżył nie ma problemów na ssaniu wszystko ładnie pięknie chodzi i ma kopyto. Ale żadnych błędów od przepływki nie było.

Opublikowano
  • Autor
No i chyba wygląda na to że po problemie otóż wymieniona została przepływka i samochód odżył nie ma problemów na ssaniu wszystko ładnie pięknie chodzi i ma kopyto. Ale żadnych błędów od przepływki nie było.

Kolego, dziś z rana odpalam auto i na ssaniu obroty wachlują w przedziale ok 1600-1200 obrotów :facepalm: Auto stoi już u mechanika i zobaczymy co wynajdzie, wymieni uszczelkę pod kolektorem ssącym ale przepływomierz też może już mówi papa w takim razie :facepalm:

Opublikowano

dosyć duże te falowanie adaptację przepustnicy robili ? najlepiej mieć inna przeplywke na podmiane jak wtedy będzie chodził i zobaczyć bo jak się okaże że to jednak nie to to szkoda kasy

Opublikowano

w takim przypadku często padają czujniki wody

Opublikowano
  • Autor
w takim przypadku często padają czujniki wody

uszczelka pod kolektorem zmieniona, przy wrzucaniu na luz sfalują :facepalm: jestem ciekaw jak tam spalanie ale oszczędności się nie spodziewam jak w zdrowej 1.8. kolego devastation a jak ocenić czy czujnik w dobrej kondycji ? Temp na zegarach i vagu jest taka sama.

---------- Post dopisany 21-03-2013 at 13:40 ---------- Poprzedni post napisany 20-03-2013 at 13:58 ----------

Nie wiem co jest kurde, pali dalej jak smok :kwasny: Dziś zmieniłem olej, i wszystkie filtry ale to pewnie tez nic nie da :facepalm: Panowie przez co może być spowodowane to wysokie spalanie? Sonda w porządku, na vagu żadnego błędu...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak udało się rozwiązać problem?

Opublikowano
  • Autor

Zmieniona uszczelka pod kolektorem ssącym ale nic to nie dało... szarpanie jest moze nie takie jak w zimie ale odpuściłem temat z tym. Najbardziej denerwuje mnie jak wrzucam na luz i obroty raz zafalują i normalnie trzyma już. Ze spalaniem chyba się już ustatkowało :decayed: Więcej gazu w podłogę i przepaliło zimowy zamuł :grin:

Opublikowano

No ja niestety też problemu jeszcze nie rozwiązałem. Ostatnio rozebrałem wszystko wokół silnika i nic nie wypatrzyłem. Odpięcie przepływki nic nie daje. Sondy też nic. Nie wiem czy to nie czasem ta piep**** cewka ale ciężko to zdjagnozować bez podmiany na inną która byłaby w 100% sprawna.

Opublikowano
  • Autor
No ja niestety też problemu jeszcze nie rozwiązałem. Ostatnio rozebrałem wszystko wokół silnika i nic nie wypatrzyłem. Odpięcie przepływki nic nie daje. Sondy też nic. Nie wiem czy to nie czasem ta piep**** cewka ale ciężko to zdjagnozować bez podmiany na inną która byłaby w 100% sprawna.

A poduszki silnika/skrzyni i dlatego szarpie ? :facepalm:

Opublikowano

Nie, to nie ten typ szarpania. Ewidentnie jest to wina silnika - nie przepala mieszanki. Pytanie tylko dla czego? Czy słaba jest iska, czy iska jest nie w tym momencie co trzeba czy skład mieszanki jest konkretnie do d*py a jeśli tak... to tutaj znów mamy kilka możliwości.

Opublikowano
  • Autor
Nie, to nie ten typ szarpania. Ewidentnie jest to wina silnika - nie przepala mieszanki. Pytanie tylko dla czego? Czy słaba jest iska, czy iska jest nie w tym momencie co trzeba czy skład mieszanki jest konkretnie do d*py a jeśli tak... to tutaj znów mamy kilka możliwości.

Też masz taki problem? :> działasz coś w tym temacie, bo ja to odpuściłem sprawę :kwasny: a wymiana świec? U mnie na vagu są takie same wszystkie parametry jak na sprawnym silniku 1.8 adr mechanika... :facepalm:

Opublikowano

Ja już u siebie generalnie doszedłem. Jeszcze problemu nie rozwiązałem ale wiem co już mniej więcej nie gra. Problem jest albo w instalacji od LPG albo w sterowniku LPG. Po odłączeniu całkiem instalacji auto chodzi dobrze. Dobrze też chodzi na LPG jak wyłączę w program jeden z wtryskiwaczów gazowych (dokładnie drugi). Ale wtedy chodzi dobrze tylko na LPG, bo po przełączeniu na PB już wariuje. Odłączenie wtryskiwaczy pb przy pracujących wszystkich wtryskach LPG też nie pomaga. W poniedziałek jadę do gazownika.

Dzisiaj jechałem do Poznania, to podłączyłem lapka, wyłączyłem jeden wtrysk LPG no i podróż odbyła się bez żadnego szarpnięcia. Była to pewna alternatywa dla jazdy całkowicie na PB z odłączonym LPG.

Opublikowano
  • Autor
Ja już u siebie generalnie doszedłem. Jeszcze problemu nie rozwiązałem ale wiem co już mniej więcej nie gra. Problem jest albo w instalacji od LPG albo w sterowniku LPG. Po odłączeniu całkiem instalacji auto chodzi dobrze. Dobrze też chodzi na LPG jak wyłączę w program jeden z wtryskiwaczów gazowych (dokładnie drugi). Ale wtedy chodzi dobrze tylko na LPG, bo po przełączeniu na PB już wariuje. Odłączenie wtryskiwaczy pb przy pracujących wszystkich wtryskach LPG też nie pomaga. W poniedziałek jadę do gazownika.

Dzisiaj jechałem do Poznania, to podłączyłem lapka, wyłączyłem jeden wtrysk LPG no i podróż odbyła się bez żadnego szarpnięcia. Była to pewna alternatywa dla jazdy całkowicie na PB z odłączonym LPG.

Tylko w moim przypadku nie mam gazu :decayed: i do czego teraz się przyczepiać ? :facepalm: