Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bialy dym konsekwencja dlugiego postoju??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy

W wielkie mrozy nie zauważałem czegoś takiego jak dziś tzn występowało ale w umierkowanych ilościach i jak patrzyłem to wszystkie samochody tak się zachowywały ale dziś mnie audi zaskoczyło.

Otóż moja niunia wczoraj od około 14 do tej pory czyli 18:00 stała na zewnątrz czyli ponad 24h. Zawsze garażuje samochód ale nie wstawiłem go do garażu dla testu. Jak wiadomo temperatury panujące teraz są od -3, -2 do +3, +5.

Jak odpaliłem samochód chwilke potelepało tzn 2-3 sekundy i wszystko było dobrze odśnieżyłem(ok2-3minuty) zaczął delikatnie dymić na biało i nakręciłem na podwórku i zacząłem cofać do garażu i audi zaczęła strasznie dymić na biało-siwo. ale to tak bardzo można powiedzieć,że w garażu było biało za samochodem :P przy odpalaniu nie ma czarnego dymienia ani niebieskiego. płyny nie ubywają tzn chłodniczy cały czas od ostaniego jesiennego odpowietrzania nie drgnął nawet a jeśli chodzi o olej to na 10tys nie bierze raczej więcej jak 0,7-0,9 litra czyli raczej w normie jak na samochód z przebiegiem ponad 200 tyś.

Panowie czy to normalne jest wszystko ??

Opublikowano

Tak, para wodna:wink: Nie szukaj na siłę problemów:decayed:

Opublikowano
Panowie czy to normalne jest wszystko ??

Jak pobiegasz na dworze i się zasapiesz to też dymisz jak parowóz:wink: Para wodna i nic więcej. Jakby był drażniący zapach i szczypałoby w oczy to wtedy należy szukać problemów.

Opublikowano
  • Autor

no dziwny zapach byl ale nie ma tragedii dzieki Panowie chcialem upewnic sie ze wsio ok :)

Opublikowano

Dla pewności sprawdź czy nie ubywa Ci płynu chłodniczego i czy pod korkiem wlewu oleju i na bagnecie nie robi się "masło"

Opublikowano

JEzdzi to nie szukaj :)

Opublikowano

Raczej wsio OK. Ja też u siebie obserwuję podobne zjawisko, a dziś miałem okazję obserwować skodzianke mamy i też na biało dymiła ( zapach też podobny dieslowski). Co prawda różne auta różnie mają jeśli chodzi o intensywność, ale nie należy się dopatrywać problemów na siłę.

Tak poza tym temat już wałkowany chyba 3 razy w tym roku :wink: