Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.6] Full seria ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda nie jest to moje wozidełko :( ale ostatnio jeżdze nim więcej niż mama (ojciec siedzi w UK) i stwierdziłęm że można je pokazać ;)

Fotograf ze mnei żaden, pozatym fotki zrobiłem tydzień temu(jeszcze mnie tutaj nie było) jak umyłem i ogólnie odpicowałem małymi kosztami a dużym nakładem czasu autko. Dobrze że wysepiłem kase od mamy na szampon, wosk i zapach do środka, ale jakby trzeba było to bym musiał, serce sie krajało jak od 'nowości'(wrzesień zeszłego roku-autko przyjeżdzą do nas ;) ) audiczka nie była woskowana, za to co tydzień w soboty ma kąpiel i nie wiem czy to nie wpływa negatywnie na lakier, zauważyłem przy woskowaniu że jest dosyć porysowany, moze to nasza wina, a może nie. Jak widać jest puste w środku, zero klimy napisów 'quattro' itp.. Do tego nie moge powiedzieć że jest bezawaryjne :(, notorycznie psuje sie imobilaizer, ale odkryliśmy że trzeba stosować jeden kluczyk do drzwi a drugi do stacyjki i wszystko działa, do tego zawias przedni rozstukał sie po zimie, trzeba było wymienic wahacze(ch?).Są problemy z obrotami(ojcu nie chce sie jechać do mechanika), czasami samochód łapie wysokie obroty i nie hce z nich zejść (mi zdarzyło sie to na trasie, pół godziny silnik wył na 3,5k obrotó ale trzeba było jechac, w domu jak ostygł wszystko wróciło do normy.)

Gdy kupiliśmy samochód, miał łyse oponki, oczywiście zakup zimówek był pierwszym wydatkiem, na wiosne ojciec chciał kupić alusy i po nie pojechał, a wrócił z oponami samymi:|. Stweirdził że do tego samochodu nie chce dużo dokłądać: "Jak kupimy TDI to bedzie mozna ładować w nie kase". I tak na wiosne jedziemy do DE po jakiegoś diesla może quattro dla mnie/rodziców.

Jakiś tydzień temu całkiem przypadkowo dowiedzieliśmy się od mechanika elektronicznego(Pan z okoli Gdowa, czarnym Goflem- pewnie niektórzy go znają ;) ), że nasz samochód miał okazje kilka razy naprawiać wczesniej :o . Stał on pół roku w komisie i elektronicy próbowali rozgryźć co jest nie tak z immobilaizerem, wykonał wszystkie standartowe operacje i nic to nie dało. Ale patent został odnaleziony ;)

Dobra, koniec gadania o niczym, czas na fotki:

Audi A4 B5 1.6 101 PS

rok produkcji: październik 1996

Obraz224.jpgObraz223.jpg

Obraz227.jpgObraz228.jpg

Obraz226.jpgObraz225.jpg

Jedyne co mnie martwi to mały przebieg jak na 10 latka i to że cosw szyberdachu ostatnio sie rozskrzypiało jak sie jedzie po dziurach :/

P.S Co moze znaczyć "Testament vordrucke in Hand shlafe"(był na klapce schowka) albo cos podobnego, z tego co ja rozkminiłem chodziło o to że testament jest w schowku co oznacza że mogły tym sie wozić jakieś dziadki i moze autko nie jest wytłuczone..

Pozdrawiam i prosze o komentowanie ;)

Opublikowano

nie jest to avant, ale też spoko :wink:

Opublikowano

kolorek spoko, ale silniczek troche slaby

Opublikowano
  • Autor
kolorek spoko, ale silniczek troche slaby

Kolorek po wosku jest spoko, na codzień nie bardzo ;)

Wg mnie Oczojebny :P

nie jest to avant, ale też spoko

Czemu tutaj tak lubicie avanty? :P

Nie mam do nich nic, ale czym by była a4 bez tego zadka? :P

Opublikowano

autko jest ok :wink: szkoda ze nie TDI

Opublikowano

niezła, ładny kolorek.

Opublikowano

kolor spoko, moj kumpel ma taka niunie tylko ze w TDI. podciagniac troche moc , zalozyc ALU i niunia pierwsza klasa :grin:

Opublikowano
  • Autor
autko jest ok :wink: szkoda ze nie TDI

Też żałujemy..

niezła, ładny kolorek.

Nie wiem jak to powiedzieć.. ten kolor po pastowaniu i w cieniu tak wygląda, w pełnym słońcu już nie tak fajnie, nocą też nieźle sie prezentuje ;)

kolor spoko, moj kumpel ma taka niunie tylko ze w TDI. podciagniac troche moc , zalozyc ALU i niunia pierwsza klasa

A nie jest czasem z Bochni ? ;)

Albo okolic.. ?

Bo u nas jeździ idento tylko w ddieslu i z szerokimi alusami.. :>

Podciągnąć moc? jak ?:P

Podejrzewam że ojciec kupi 1.9TDI albo innego diesla a to (w sumie zaniedbane autko) trafi w moje ręce, ale czy z niego cośjeszcze mozna zrobić?

Mój plan bedzie taki: Alu 17', nastepnie chyba lekkie obniżenie zawiasa, do tego navigacja+panel klimatronik z serii, na koniec lampy po livcie i przydałoby sie przyciemnienie lekko szyb :P Oj żałujemy z moją dziewczyną że nie ma w nim prywatności za grosz.. :PP

Myśle że klima jest banalna do zrobienia, siedze w tym i to nie problem, problem jedynie podłączyć żeby tak działało jak oryginalna, ew wsadzić porządniejszy panel i sterownik, i zrobić napędzane z dodatkowego aletrnatora, władować kompresor lodówkowy albo sth, i wtedy mamy problem regassu(nabijania od nowa) z głowy.. :)

Sie zobaczy..

Opublikowano

stary w pierwszej kolejnosci zmień za kieszonkowe skórkę na mieszku bo na widok tej co masz to mi się niedobrze robi koszt ze skórki na Allegro to 20 zł także dasz radę :wink: No i dbaj o niunię jak starzy nie dbają bo nie ma nic gorszego jak zapuszczony samochód myty bieżącą wodą, szczotką za 5zł trzy razy do roku :lol:

Opublikowano
  • Autor
stary w pierwszej kolejnosci zmień za kieszonkowe skórkę na mieszku bo na widok tej co masz to mi się niedobrze robi koszt ze skórki na Allegro to 20 zł także dasz radę :wink: No i dbaj o niunię jak starzy nie dbają bo nie ma nic gorszego jak zapuszczony samochód myty bieżącą wodą, szczotką za 5zł trzy razy do roku :lol:

Jestem spłukany od pół roku,a jak coś mam to albo idzie na paliwo albo coś wazniejszeo, padnięty komp-dla mnie nie do przeżycia etc.. ale ojciec wraca 11 wiec powinno coś ruszyć ; ]

Czemu mam dbać jak i tak nie mam do niego większych praw :(

No dobra, bo je kocham ; ]

ale z groszem u mnie nie ciekawie, a to co odkładam na następne jest nietykalne :P

[ Dodano: 05-12-2006, 15:21 ]

Pisze kolejny post żeby temat wyleciał wyzej bo go nikt nie ogląda ;)

Pytanie:

Czy ktoś z forum kupował może gałke z mieszkiem PODŚWIETLANE ?

Jak to wygląda? Jak z trwałościa i czy nie wygląda kiczowato?

Bo u nas trzeba komplet ponieważ gałka jest wytyrana nieźle aż znaczek z rozryską biegów wypadł ..

Opublikowano

Auteczko spoko ale ja rówież jak widać jestem zwolennikiem avantów heheh!!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Przybyło 10 tys na budziku, gałka w środku i troche wosku na karoserii ;)

Teraz jest to typowy dupowóz na trasie dom-miasto czasami gdzieś dalej(lotnisko :D) Przewidziane zero wydatków, ewentualnie oleje/filtry i naprawa ;)

th_Obraz550.jpg

th_Obraz549.jpg

Hehe, Bosh vs. Valeo, niedawno sie skapłem że lampki są różnych firm (peknięty klosz); ]

th_Obraz548.jpg

th_Obraz547.jpg

th_Obraz483.jpg

W planach przebudowa garażu bo jest lekko przewiewny i żeby auto rano jakoś wyglądało to musiałem pocisnać do 200 z górki koło mnie żeby kurz zdmuchło! :[

Poszukiwania TDI za niedługo ruszają a tymczasem ojciec chce mi wepchnać tego 'szrota' a on sobie chce kupić TDi z końca produkcji.. nigdy! Ja chce TDI :P

[ Dodano: 08-04-2007, 13:14 ]

Teraz w środku jest błysk, żeby wsiaćtrzeba porządnie wytrzepać buty bo jak nie.. :bicz:

th_Obraz557.jpg

th_Obraz556.jpg

th_Obraz555.jpg

th_Obraz554.jpg

th_Obraz552.jpg

Opublikowano

auto jak auto, wypasik bida, silniczek nie mocny.... zawsze to A4 :twisted: ale Twoje opisy mnie rozwalily doszczetnie :rotfl::rotfl::rotfl:

Opublikowano

dokładnie typowa seria,ale to wciąż A4 :a4fan:

Opublikowano
Poszukiwania TDI za niedługo ruszają a tymczasem ojciec chce mi wepchnać tego 'szrota' a on sobie chce kupić TDi z końca produkcji.. nigdy! Ja chce TDI :P

To się dogadajcie i sprzedaj Audi w wersji Full seria

Opublikowano
  • Autor

To się dogadajcie i sprzedaj Audi w wersji Full seria

Powiedziałem ;)

Plany planami a co będzie sie zobaczy

Najlepiej byłoby kupić TDi, tą a4 zamienić na jakieś z większym benzynowym silnikiem na gazie.. bo były plany zagazowanie tej czwórreczki ale zaprostestowałem-za mały silnik etc etc :D Chodziły tez słuchy że bedzie zamiana na autko z instalką 1.8/1.8T.. :>

Opublikowano

Dziewicza seria :wink:

Opublikowano
  • Autor
co tu jest ful? :bicz::bicz::bicz::lol::lol::lol:

w tym wypadku to jest pełna seria :P i tak jest, nic nie ma poza tym co dostała z fabryki no poza gałką podświetlana ; ]

Opublikowano
nic nie ma poza tym co dostała z fabryki no poza gałką podświetlana

Gałka ładnie się komponuje z wnętrzem i nie rzuca się w oczy jak jakieś siatki

Opublikowano
  • Autor

AAaaa.. i dywaniki nie są ori i trzeba bedzie chyba przed zimą nowe kupić porządne bo te wytrzymały 2 zimy i 1 lato.. :/ i obszycia sie porwały m.in. przez brak otworów montażowych..