Buncorek Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 nie wiem czy to problem czy to normalne, ale przy gwałtownych hamowaniu lub hamowaniu na śliskiej nawierzchni pod pedałem hamulca mam uczucie jakby coś odbijało pedał i takie tarcie czy coś czuje. To Abs czy coś? nigdy nie jeździłem na takim czymś...
Dev Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 ABS Kolego, wiesz wowczas ze nawierzchnia ma ograniczona przyczepnosc
danielom Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 a co, jesli nawierzchnia jest sucha, kolo nawet nie zapiszczy i juz abs startuje?
krzysku27 Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Wszystko w porządku to normale działanie systemu ABS.
Dev Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 a co, jesli nawierzchnia jest sucha, kolo nawet nie zapiszczy i juz abs startuje? zle ustawienie czujnika (ów) ABS wzgledem koronek (ki)
Dev Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Prawidlowe ustawienie 0.6-0.8 mm musisz sprawdzic co jest u Ciebie zwykle pomaga docisniecie czujnika (ów)
danielom Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 zdecydowanie za szybko zalacza, nie ma pisku nawet na chwile, a sila jak na 312 mm jest kiepska, tzn jak sie polozy stope na pedale, to czuc gwaltowne zwolnienie, ale jak dojdzie do absu to lipa, jedzie i jedzie...
Buncorek Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Opublikowano 9 Lutego 2013 A ABS nie ma na celu ulepszenia hamowania? moim zdaniem ten ABS tylko wydłuża drogę hamowania hehe:grin:
mlodycezar Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 w ABSie chodzi raczej o to, że można ominąć przeszkodę , a to że przedłuża trochę drogę hamowania to niestety minus szczególnie w zime na oblodzonej nawierzchni ....
Dev Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 A ABS nie ma na celu ulepszenia hamowania? moim zdaniem ten ABS tylko wydłuża drogę hamowania hehe:grin: to zalezy od wielu czynników, min: rodzaju nawierzchni opon obciązenia osi a tutaj filmik:
Rekomendowane odpowiedzi