Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania/szarpanie kierownicy + ściąganie w prawo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 2 tygodni pogłębia się szarpanie kierownicy, co to może być? Liczyłem na luz w prawej koń. kier.

A więc dziś byłem na stacji diagnostycznej, oczywiście nic, po mimo ostrego szarpania (żadnych luzów)

Objaw jest taki, że lekko ściąga w prawo, kierownica drga nawet szarpie (wizualnie) przy odchylaniu jej o ok. 10stopni w obie strony bardziej w prawo, czyli jazda lekkim wężykiem, szarpie jakby przy przeciążeniach i wolniejszej jeździe, przy rozpędzaniu i hamowaniu i równej jeździe jest tak samo, najbardziej odczuwalne jest przy zwykłych skrętach na ulicy, czyli jak wchodzę w zakręt kierownica zaczyna bić, przestaje i przy wyjściu z zakrętu zaczyna nawet mocniej bić i jest to zdecydowane bicie, lekkie szarpanie. Na stacji facet widział duży skok na tulei w prawym bananie ale nie był pewny czy to normalne:-) Dodam jeszcze, że nic nie puka nic nie trzęsie. Nie wyczułem także kończących się przegubów na zawracaniu na parkingu. I jeszcze pytanie, czy to normalne, że na kołach przednich jest luz góra dół? nie jest duży ale też nie jest micro-minimalny.

Jutro jadę na przekładkę kół przednich(letnich) do porównania, na co jeszcze mógł bym zwrócić uwagę? Narazie tyle, z góry dzięki za jakieś info! Pozdrawiam

---------- Post dopisany 14-02-2013 at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany 13-02-2013 at 18:42 ----------

Coś lipa to forum!!!

Nikt nie umie podpowiedzieć, że to wina opon. Sam musiałem do tego dojść, ponieważ ciężko mechanikowi o tak prosty pomysł.

Jest po problemie. Wystarczyło przełożyć na letnie koła i problem ustał. Od dziury na naszych pięknych drogach zniszczyłem dobrą oponę michelin. Zrobiło sie jakieś jajo:facepalm:

Nawet nie pytam Was jakie nowe opony polecacie, bo to nie ma tu sensu. : Takiego:

Opublikowano

Panie kolego, coś Pan taki nerwowy? Posty Pan piszesz tak, że trzeba sporej wyobraźni, by je zrozumieć... :) Co do opon, to jest temat, który może pomóc http://a4-klub.pl/felgi-opony-18/opony-zimowe-polecacie-6/

Opublikowano

może to wina koła , na szybko to zamień koła z lewej na prawą stronę zobaczysz czy jest różnica.albo zamień przednie z tylnym

Opublikowano
może to wina koła , na szybko to zamień koła z lewej na prawą stronę zobaczysz czy jest różnica.albo zamień przednie z tylnym

kolego czytaj uwaznie chlopak juz doszedl sam do tego dawno:decayed: