Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szyberdach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pewnie podpięcie Vagiem mi tu pomoże, ale chcę zapytać czy mieliście taką sytuację że szyberdach sam się uchyla (góra-dół) podczas jazdy lub na postoju. Sytuacja powtarza się co kilka dni.

Pozdro

Opublikowano

Ja mam w swojej niuni szyber i nic takiego się nie dzieje. Może jakieś zwarcie lub przebicie masz?

Opublikowano

u mnie tez nic...dziwna sprawa

Opublikowano
  • Autor

A w ogóle WAG tu coś pomoże?

Opublikowano

hmm pewnosci nie mam, ale VAG to chyba tu niewiele da, u mnie VAG nie komunikuje sie ani ze sterownikiem szyberdachu ani z modulem komfortu...(z reszta sterownikow bezproblemowo) podobno taki urok pierwszych rocznikow...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem taki przypadek podczas jazdy

Aż zdembiałem

Równolegle z tym (w tym samym dniu) zauważyłem że przy opuszczaniu szyby kierowcy coś chrabota.

Zajrzałem pod tapicerkę i okazało się że szyba zachaczyła o wiązkę i jakimś cudem naderwała wtyczkę od zamka. Jak to poprawiłem to szyber przestał głupieć.

Nie wiem co ma wspólnego wiązka od centralnego z szyberdachem (no może oprócz funkcji domykania szyb i szeber dachu przy zamykaniu samochodu) ale pomogło i nie powtórzyło się już nigdy.

Opublikowano

Podobno szyberdachy w A4 działają góra 5 lat, pozniej trzeba naprawiac. U mnie teraz wcale nie dziala, zabiore sie do naprawy na wiosne.

Jesli chodzi o samoczynne otwieranie sie to moze byc cos przy przełączniku... Moze przy wstrzasach sie jakies zwarcie robic.

Opublikowano

Moja niunia jest z 1997r. i to już będzie..... niech zliczę...... 9 latek :razz:

Opublikowano

w moim helmucie A.D. 1995, szyberdach (elektryczny) działa po dziś dzień... 11 lat