Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] 1.8T AWM Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:siema:

Witam :)

Chciałbym przedstawić moja pierwsza Audi A4 B6 :quattro:

Zaczęło się od Fiata Uno, po przez Forda Focusa i teraz ona :a4fan:

Autko ściągnąłem z US nie był to wybór w ciemno więc nie miałem się czego obawiać, autko zostało wylicytowane w marcu/kwiecień (nie pamiętam)2012r wysłane do Europy w sierpniu, i po przywiezieniu jej do Polski z portu w Niemczech, zaczęły się problemy z zarejestrowaniem tego cuda :wink:

Z cłem, akcyzą i podatkami nie było problemu, walka miała dopiero nastąpić, po zetknięciu się z urzędniczką w wydziale komunikacji w moim mieście. Otóż pani z okienka stwierdziła że nie zarejestruje mi auta, bo jak to ona powiedziała "nie podobają mi się pana papiery:foch:" chodziło o akt własność, ja miałem nowy wzór tzw. akt tymczasowy jaki wydają w stanie Waszyngton. Naczelnik wydziału nie mógł zbytnio mi pomóc, no cóż chyba bał się tych kobiet. Może gdybym był miły, a ja od razu z "pyskiem" no ale ja byłem 100% przekonany że papiery mam ok więc wszem i wobec głosiłem że to skandal ja mam papiery ok to pani robi problemy :polew: no i podziałało to jak czerwona płachta na byka. Papiery zostały wysłane do ministerstwa transportu w Warszawie. Jadąc do stolicy zaginęły, gdy się już odnalazły Warszawa powiedziała że nie widzi problemu auto można rejestrować:dancing: Wydaje się że najgorsze miałem już za sobą :gicior: i za niedługo będę się cieszyć jazda :PB98: no ale tak nie było. Czekamy na papiery i decyzje z ministerstwa, czekamy tydzień, dwa, trzy, cztery a papierów nie ma, to że zwodzili i mówili że papiery zostały wysłane to swoją drogą, choć dalej leżały na jakimś biurku w stolicy. Gdy jednak faktycznie wysłali, to jadąc do Sanoka znów gdzieś się zawieruszyły, i dalej czekałem. Pani z okienka stwierdziła że niby jest ok, ale ona i tak musi mieć decyzje przed oczami bo to że jej ktoś przez tel powiedział to za mało :wallbash: Jedynie co udało mi się wybłagać to czerwone blachy, no za namową naczelnika wydała mi :yeee: więc od 24 listopada mogłem autkiem wyjechać na drogę, a od 16 grudnia jak już papiery dotarły dostałem normalne blachy. Wiec to cała historia jak to kupiłem i rejestrowałem moją :a4fan:

A teraz coś o niej:

kolor dolphin gray

silnik 1.8T AMB czyli 170KM

tiptronic

skóra

pełna elektryka i wszystko podświetlane

komputer

tempomat

radio symphony 6CD

Quattro

i wogóle taka Audi że szok :naughty:

jak czekała na rejestracje

p1050798.jpg

19102012318.jpg

19102012321.jpg

p1050822ka.jpg

p1050838s.jpg

p1050860b.jpg

Teraz co mnie interesuje to wsadzić navi i bose, bose już zakupiłem od kolegi Stichy

podziękowania też dla kolegi Bart-S za to że mi ładnie rozpisał jak przepiąć kabelki z wiązki bose do kostek jakie mam przy radyjku :wink:

zmodyfikować hamulce wsadzić te większe tarcze

i coś z mocą albo turbo k04 i centralny intercooler, lub program i max 200KM

te składane el. lusterka mnie korcą może coś się kiedyś wymodzi

Pozdrawiam !! i do zobaczyska na drodze :hi:

ps. mam nadzieje że w dobrym miejscu zrobiłem ten post :)

p1050803e.jpg

p1050823l.jpg

p1050824x.jpg

p1050826.jpg

Opublikowano

fajna furka,kolorek taki jak moj no i z usa,tylko chyba silnik AMB,bo na stany o ile sie nie myle tylko takie wychodzily:thumbup1:

Opublikowano

ja pie****e chyba bym się pochlastał pół roku nie jezdzac przez bzdury....

ps. fajna ;)

Opublikowano

Full elektryka i skora jak u mnie,naprawdę fajna sprawa, wrzuć więcej zdjęć jak możesz, ile Ci wyszła na gotowa, czasowo juz wiemy;p?;p

Opublikowano

Silnik masz raczej AMB. Widze, że mamy prawie bliźniaków, bo tylko kolorem się różnią, a silnik, środek, kolor skór, wyposażenie itp mamy to samo.

Moje symphony coś słabo cd czytało i od razu wsadziłem rns-e, polecam. Ile masz głośników?

Opublikowano
  • Autor

dokładnie jak piszecie silnik AMB dziś specjalnie sprawdzałem, co do głośników to mam w drzwiach komplet, basowy i centralny, a system jest ten zwykły symphony gra fajnie, ale już kupiłem komplet do bose, dziś zakładałem głośnik basowy elekt bez wzmacniacza odczuwalny:wink: ale teraz mi cała półka trzeszczy musze ją całą rozebrać i czymś wyłożyć, kupiłem klucze do radia ale coś nie chce wyjść.

co do kosztów to autko 3,5tys dolarów (10tys zl) transport miałem gratis bo dwa auta ściągałem, a z cłem, podatkiem i transportem z Niemiec to jakieś 7tys zł w Polsce akcyza i podatki plus opłaty rejestracyjne to ok 1400zl całość na oko to 18tys zł, nerwy i stres bezcenne za wszytko inne zapłaciłem mastercard :polew: