Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wtrysk sterujacy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam problemy z ustawieniem silniczka. u zachodnich sasiadow jezdzil na bio paliwach. silnik chodzi strasznie twardo i glosno (jak strary mercedes 124). mechanik podlaczyl mnie pod VAGa - przestawil dawke paliwa i chcial przestawic zaplon ale tu babol :confused4: kopulke przesowa w lewo i prawo i wartosc sie nie zmienia :angry: obstawilismy ze problemem moze byc wtrysk sterujacy. moze jest mi ktos w stanie udzielic informacji gdzie we wroclawiu moge znalezc wtrysk sterujacy do 1.9 TDI (110PS). ostatnio mialem sporo problemow - nowe sprzeglo, dwumas i troszke sie wykosztowalem dlatego szukam jakiejs sprawnej uzywki i nie chce kupic z niepewnego zrodla.

juz 2 miesiace po kupnie auta a ja ciagle nie moge ustawic odpowiednio silnika :slina: moze ktos z Was zna we wroclawiu jakiegos asa ,ktory od A do Z zaja by sie prostym TDIkiem ??????????

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

nie wiem gdzie we Wrocku ktoś mógłby pomóc, ale ta diagnoza z wtryskiem sterującym... jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

A diagnozy vagiem nie robił mechanior ? Zbadaj sprawność wtrysków (jakiś serwis Bosch'a)

Opublikowano

pre_pl, gdzieś w Gdyni można sprawdzić wtryski? Bo moje dymienie może z wtryskami ma coś wspólnego?

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie vagiem sprawdzal autko i znalazl bledy w parametrach dawki paliwa (ktora juz przestawil i jest oki) i z zaplonem. przestawiajac zaplon parametry na vagu mu sie nie zmienialy :mysli: dlatego obstawil wtrysk sterujacy ,ale nie ma pewnosci :wallbash: juz zaczynam wariowac z tym silnikiem :wallbash: