Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Grzeje się płyn w ukladzie wspomagania....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:, wszystkich.. Panowie, mam mały problem :mysli:... Wymieniłem pompe wspomagania (poprzednia padła- brak ciśnienia).

Nowa pompa ok, bylo super. Po pewnym czasie, pompa zaczeła tracić ciśnienie po dłuższej jeżdze.. :(. Pojechałem do mechanika który mi wymieniał pompe, i co?...

Stwierdził, że grzeje się plyn od wspomagania, do temperatury 120 stopni :kwasny:.. Dodam, płyn nowy, pompa nowa..

Pytanie, co może być przyczyną?? :mysli:................................................................

Opublikowano

Witam :hi:, wszystkich.. Panowie, mam mały problem :mysli:... Wymieniłem pompe wspomagania (poprzednia padła- brak ciśnienia).

Nowa pompa ok, bylo super. Po pewnym czasie, pompa zaczeła tracić ciśnienie po dłuższej jeżdze.. :(. Pojechałem do mechanika który mi wymieniał pompe, i co?...

Stwierdził, że grzeje się plyn od wspomagania, do temperatury 120 stopni :kwasny:.. Dodam, płyn nowy, pompa nowa..

Pytanie, co może być przyczyną?? :mysli:................................................................

Jaki plyn byl stosowany w twoim wozie, lub czym za;lewales uklad.

Opublikowano
  • Autor

Płyn, to zielony Febi ... Więc chyba dobry :mysli:....

Opublikowano

sprawdz czy gdzies nie ma kontaktu z gorącymi częsciami silnika i układu chłodzenia

no i oczywiście czy ma wyprowadzone przewody przed chłodnice z przodu

celem chłodzenia płynu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, ja miałem problem z pompą, bo stara (oryginalna) mi padła, a kupiłem dziadostwo wschodnie i musiałem to wymienić na używaną starą (wyła cały czas i wprawiała auto w drgania). po wymianie zaczęła się zabawa z przewodem ciśnieniowym + przekładnią i wymiana zbiorniczka. Okazało się, że problemem jest: a/ beznadziejna pompa z dalekiego wschodu oraz b/ zaśmiecona przekładnia opiłkami ze starej pompy. Sugeruję odwiedzić specjalistę od wspomagania i przekładni.