Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bi Xenon problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam własnie przeszłem z xenon na bixenon. Przedłużyłem prawa kostke. Załanczam wszysko i włączam pozycyjne jest OK włączam długie świeci lewa lampa. włączam mijania świeci prawa lampa zarówka H7. Może miał już ktoś taki problem?

Opublikowano

docisnąłeś kostki?

Opublikowano
  • Autor

tak. Coś napewno jest nie tak bo czemu by sie mi długie właczaly w prawej lampie jak właczam mijania

Opublikowano

Dobrze zaizolowałeś przewody po przedłużeniu? może jakieś zwarcie jest.

Opublikowano
  • Autor

no raczej tak. a wiecie może który kabelek jest od długich a który od mijania w prawej lampie? kolory moze:)

Opublikowano

Kolory może bym znalazł, ale nie chce mi się ich szukać, ale masz taką rozpiskę wtyczki 10 PIN w lampie:

1 - + światła długiego i przesłonki bix

3 - silniczek (biały kabelek)

5 - + światła mijania

7 - + postojówki

9 - + kierunku

2 - silniczek (czarny przewód)

4 - silniczek (niebieski)

6 - silniczek (brązowy)

8 - masa kierunku , długich i postojówek

10 - masa świateł mijania i przesłonki bix

Opublikowano

prawa wtyczka pasuje do lamp bixenon. Przechodziłem z xenona wiec mam porównanie. Wystarczy zdjąć nadkole i ściągnąć wiązke lampy z mocowania , wtedy zyskujemy kilka cm wiązki i nic nie trzeba kombinować/lutować

Opublikowano
  • Autor

już pociąłem:) ide sprawdzić czy gdzieś sie nie zwarło. A jak u was wygląda sprawa z lewa lampa i 2 kostkami zaraz za lampa. One są u mnie przykryte takim plastikiem co zachodzi na zbiorniczek od płynu do wspomagania. Za cholere nie chce mi sie tam lampa zmieścić

Opublikowano

a nie trzeba czasem czegoś tam kodować? a MCE obsłuży biksenon przy zmianie z ksenon? może tu jest błąd a nie w kablach ?

Opublikowano

w B6 nie ma różnicy xenon i Bixenon, chyba że ktoś zmieniał MCE.

dopiero B7, bo tam dochodzi DRL

Opublikowano
  • Autor

Ok już sobie poradziłem. Sa dwa takie same przewody od plusa do długich i do mijania. Po prostu odwrotnie je złączyłem. Jak by ktoś był zainteresowany to mam lampy xenon na zbyciu z żarnikami Xentra 5000K za 300 zł. Mam za mało postów zeby dodać ogłoszenie

Opublikowano
już pociąłem:) ide sprawdzić czy gdzieś sie nie zwarło. A jak u was wygląda sprawa z lewa lampa i 2 kostkami zaraz za lampa. One są u mnie przykryte takim plastikiem co zachodzi na zbiorniczek od płynu do wspomagania. Za cholere nie chce mi sie tam lampa zmieścić

ten plastik to uchwyt wtyczki i wersji dla bixenon jest on inaczej wyprofilowany - koszt tego uchwytu to kilkanaście zł i lampa mieści się bez problemu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nie będę zakładał nowego wątku wiec podłącze się pod ten. Mam żarniki D1S osram cool blue. przejechałem na nich może 5000km. Od nowości żarników na xenonach jak i teraz na bixach jak przyświecę na ścianę przy lewej lampie jest taka tęcza o taka IMAG0160.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl natomiast przy prawej lampie jest podświtka niebieska taka IMAG0161.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Dodam ze odbłyśniki nie są wypalone. Odpinałem zaczep który trzyma żarnik i jak go obniżę trochę w dół to jest Ok tylko że słabiej świeci. W żarniku jest taka bańka w niej na połowie jest taki jakby brązowawy osad. może miał już ktoś podobny problem i zna rozwiązanie