Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie Keyless w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie nie ma stacyjki, albo jeszcze o niej nie wiem. spróbuje z tym hamulcem. dzięki.

Opublikowano

Nie masz takiej stacyjki, tylko przycisk?

rM5i1o.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, l2k2 napisał:

Nie masz takiej stacyjki, tylko przycisk?

rM5i1o.jpg

Musi miec ja mam oryginalnego keylessa i stacyjka tez jest. W manualu jak i w automacie nie dotykajac pedałów wystarczy wcisknac kluczyk albo przycisk i auto nie odpali i wlaczy sie sam zaplon :hi:

Dnia 15.04.2017 o 19:24, miecio7934 napisał:

Panowie

Obecnie mam keyless ale chciałbym go wykodować ale w ten sposób żeby tylko drzwi nie dało się otworzyć/ zamknąć. Miało by to działać na takiej zasadzie że podchodząc do auta otwieram z pilota ale odpalenie już z przycisku start engine. Zgaszenie z przycisku, zamknięcie z pilota.

Jest to możliwe? Gdzie to zmienić ?

Opublikowano

Myślałem, że macie na myśli taką "standardową" stacyjkę, bo przecież jest kluczyk w środku ; p 

bez dotykania pedałów jest OK. dzięki.

Opublikowano
Godzinę temu, narkil napisał:

Myślałem, że macie na myśli taką "standardową" stacyjkę, bo przecież jest kluczyk w środku ; p 

bez dotykania pedałów jest OK. dzięki.

:hi:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 24.02.2013 o 15:50, mar-m1 napisał:

---------- Post dopisany at 13:49 ---------- Poprzedni post napisany at 13:35 ----------

Klamek nie trzeba wymieniać, wystarczy przełożyć czujniki, nawet jak nie masz tego ORI to wyciągasz zaślepkę i wkładasz czujnik. Aha jeszcze jedna ważna rzecz trzeba włożyć magnesy do nakładek.

Czy może  mi ktoś wytłumaczyć do czego służą te magnesy???

W moim allroad-dzie 2013, nie ma magnesów, jest keyless, u mojego Brata w S4 tak samo, ma keyless i brak magnesów w klamkach.
Nasze auta są z US, czy na tamten rynek keyless wychodził bez magnesów?

Opublikowano

To ja odświeżę trochę temat. Mam B8 2008r. bez start/stop i bez keyless. Mogę zamontować tylko te 3 anteny i dołożyć przycisk start/stop? Będzie to działać bez klamek? Na otwieraniu bez kluczyka mi nie zależy, a nawet wolałbym żeby otwierać samochód tylko z kluczyka. Najważniejsze jeszcze pytanie czy komfot 8K0907064BQ to wszystko obsłuży?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, kompletuje graty do tego moda. Klamki i anteny do drzwi juz mam. Instalacje do drzwi też. A czy ktos moze mi podesłać schemat albo rozpiske kabli gdzie i jak podłączyć trzecią antene i przycisk start stop?!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.02.2018 o 13:58, Tomek_091019 napisał:

To ja odświeżę trochę temat. Mam B8 2008r. bez start/stop i bez keyless. Mogę zamontować tylko te 3 anteny i dołożyć przycisk start/stop? Będzie to działać bez klamek? Na otwieraniu bez kluczyka mi nie zależy, a nawet wolałbym żeby otwierać samochód tylko z kluczyka. Najważniejsze jeszcze pytanie czy komfot 8K0907064BQ to wszystko obsłuży?

Dowiedziałeś się coś więcej? Pytam, bo też planuję takiego moda. 

Opublikowano

Panowie mam problem, w Sq5 2014r nagle zaczęło świrować otwieranie i zamykanie bez kluczyka. Szczególnie problem jest jak pada deszcz lub jest brud z zimowego blota. Odpala start/stop normalnie, problem na wszystkich kluczykach. Kompem sprawdzone moduly i nie ma błędów ani w drzwiach ani komforcie ani w zezwoleniu startu.w blokach pomiarowych czujnikow w modułach drzwi jak dotykam klamek nic sie nie zmienia (widnieje niezalaczony/niezamontowany). Jakiś pomysł co robić?

Opublikowano

Najbardziej prawdopodobne jest to że masz uszkodzenie czujniki/czujnik w klamkach. Zdemontuj klamkę kierowcy (znajdziesz toturiale na yt) wysuń z niej czujnik i jeśli będzie z przezroczystego silikonu to na 100% będzie pęknięty i zalany wodą. Trzeba wymienić wszystkie uszkodzone bo nawet z jednym niesprawny cały Keyless może wariować.  Powodzenia :)

Opublikowano

Dziękuję bardzo za szybką pomoc. Postąpię według instrukcji. Pozdrawiam

Opublikowano
3 godziny temu, Filipmec napisał:

Najbardziej prawdopodobne jest to że masz uszkodzenie czujniki/czujnik w klamkach. Zdemontuj klamkę kierowcy (znajdziesz toturiale na yt) wysuń z niej czujnik i jeśli będzie z przezroczystego silikonu to na 100% będzie pęknięty i zalany wodą. Trzeba wymienić wszystkie uszkodzone bo nawet z jednym niesprawny cały Keyless może wariować.  Powodzenia :)

Kolego wyciągnąłem klamkę z tyłu... i nie widzę uszkodzenia żadnego :/ do tego zgodnie z załączonym foto na moich jest Continental tak jak w pierwszym poście. Czy to oznacza że ta jest sprawna i szukać po kolei dalej czy wina będzie leżeć w czymś innym ?20181222_164246.jpg

Opublikowano

Ja u siebie miałem dwa czujniki nowego typu i dwa starego, te starego typu były uszkodzone i dopuki nie wymieniłem obydwóch to wciąż keyless grymasił...

Ja sprawdziłbym wszystkie na Twoim miejscu i w pierwszej kolejności wymienił bym stare jeśli takie masz. W tych nowego typu sprawdź czy nie ma widocznych pęknięć!

Jesli wszystkie masz nowego typu a wyraźnie w któryś drzwiach czujnik grymasi to zacząłbym od niego.

Błedy w teorii powinny być widoczne na vcds . U mnie czasem pokazywało błąd czujnika któryś drzwi a czasem błąd modułu... Wymieniłem wiec czujniki które były widocznie uszkodzone i startego typu na nowe i problemu nie ma. Czasami jak naprawdę długo jeżdżę w deszczu zdarzy się ze nie zadziała ale to już wina samej konstrukcji niestety klamki (jeśli jest przez długi czas narażona na wodę to niestety jej obecność indukuje czujnik i ten czasem przestaje działać). 

Powodzenia w walce. 

Opublikowano

Okej dziękuję za rady, tak uczynię :)na szczęście nie jest to dużo roboty. VCDS mam swojego i za każdym razem jak podłączam błędów nie ma. Idę dalej szukać )

Opublikowano

Uciekla mi ta śruba od klamki co z boku po otwarciu drzwi przednich jest :/ jak zdejme boczek to sie do niej dostane ?

Opublikowano

Jak uciekła?

Opublikowano

Magnes na giętkim ramieniu z marketu i po sprawie ? po zdjęciu boczku będziesz musiał delikatnie odkleić gąbkę wygłuszającą żeby jej nie porwać ( najlepiej podgrzać klej suszarka albo delikatnie opalarką) 

Opublikowano

Uciekła czyli wpadla w dół frzwi. Tak myślałem o magnesie. Dzieki

Opublikowano
1 minutę temu, a5owner napisał:

Uciekła czyli wpadla w dół frzwi. Tak myślałem o magnesie. Dzieki

Aha, myślałem, że może się tylko wysunęła z uchwytu. Miałem tak parę razy. 

Słabo widzę wyciąganie magnesem, marne szanse.