Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sportowe zawieszenie problem;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z sportowym zawieszeniem w mojej b5:kwasny:sprawa wygląda tak kupiłem sportowe amorki i sprężyny -40mm najpierw założyłem tył i jestem zadowolony z efektu,ale kiedy zacząłem zakładać przód okazało się ,że nie obniżył się ani centymetra i stał wyżej od tyłu:facepalm:myślałem ,że to wina sprężyn które mogą pochodzić z wersji z większym silnikiem więc zamówiłem od kolegi na forum używane które jeździły w 1.8T (dodam ,że ja mam 1.8) i jak widziałem po zdjęciach obniżają sporo:naughty:kdziś założyłem lewą sprężynę na sportowy amortyzator okazało się ,że nic nie poszło na dół ani mm:facepalm::facepalm: i teraz pytanie czy jest możliwość ,że to wina amorów? i czy nie lepiej dać te sprężyny na ori amory?z góry dzięki za pomoc:decayed:

Opublikowano

Amortyzatory nie mają wpływu na wysokość zawiechy, także pewnie wina sprężyny, za twarda i auto nie siada.

Opublikowano
  • Autor

tak tylko jeżeli w 1.8T usiadł to dlaczego w 1.8 nie poszedł ani cm

Opublikowano

bo kolega moze zalozyl za dlugie odboje, albo po 2 na amor, ori i moze tez dostal odboje razem z zawiasem :whistling:

Opublikowano
  • Autor

odboje ja kupowałem nowe

Opublikowano

Wydaje mi sie kolego że trzeba popuścić wahacze i je ustawić do tego zawieszenia może być tak że po prostu tuleje ci trzymają i nie puszczają niżej procedura taka jak byś zakładał nową zawiechę popuszczasz wahacze na na tulejach gumowych opuszczasz auto na kołach i dokręcasz

Opublikowano
  • Autor

aha czyli myślisz żeby górne wahacze popuścić ,opuścić auto żeby się ustawiło pod zawiechę i wtedy dokręcić? no a jak zakładasz gwint to też trzeba coś takiego robić?

Opublikowano

te tuleje nie utrzymaja auta w seryjnej wysokosci, predzej sie gumy pozrywaja :whistling:

zawsze wszystkie tuleje powinny byc dokrecone gdy auto stoi na kolach, to przeciez jest podstawa :whistling:

proponowal bym najpierw poczytac jak sie co robi a pózniej dopiero robic :wink:

kolego majkel1993 kup sobie ksiazke SAM NAPRAWIAM :wink:

Opublikowano
  • Autor

hehehe no kolego norka jestem w miarę zaawansowanym mechanikiem więc nie potrzebuje takiej książki ale jest to dla mnie dziwne ,że samochód nawet po mimo zmiany sprężyn na niższe nie obniżył się nawet o mm,zapytałem na forum bo może ktoś miał już taką sytuacje

Opublikowano
aha czyli myślisz żeby górne wahacze popuścić ,opuścić auto żeby się ustawiło pod zawiechę i wtedy dokręcić? no a jak zakładasz gwint to też trzeba coś takiego robić?
i nie znasz podstaw?:whistling:
Opublikowano
  • Autor

nigdy nie miałem gwintu,a co wahaczy to wiadomo ,że muszą być przykręcone na stałe wolę wysłuchać wszystkich propozycji ludzi którzy chcą pomóc niż dowiedzieć się ''kup sobie książkę'':facepalm:

Opublikowano

kolego, wez podnies auto, spróbuj sciagnac odbój w dól, pózniej opuszczaj powoli auto i patrz jak odbój sie wciska spowrotem w ta górna czesc. Jak wcisnie sie caly a auto bedzie wysoko stalo to znaczy ze odbój jest za dlugi