Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ciezko odpala na na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z odpalaniem auta przy -1 stopnia odpala ale gorzej i trzesie silnikiem przez pare sekund i poscil bialy dym i czuc rope odrazu go zgasze i za drugim razem odpala bardzo ladnie tak jak dzis jest +1 poszlem i odpalil od strzala co moze byc przyczyna prosze o pomoc pozdr

---------- Post dopisany at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany at 09:57 ----------

pomozcie i jeszcze jedno bedzie mial stycznosc te nie dobre odpaleniem jesli u mnie plywa rowniez wskazowka temperatury plynu pomozcie pozdr u mnie wogule nie wchodzi na 90

Opublikowano

Najpierw się przywitaj, a potem przeszukaj forum, tematów poruszających Twoje problemy jest cała masa. Nie bądź leniem. Poszukaj tematu o czujniku temperatury, termostacie oraz świecach żarowych, to są moje sugestie.

Opublikowano
  • Autor

dzieki zgory szukalem i znalazlem kilka swiece wymienialem wszystkie 4 na nowe kupilem z beru ja tylko pytalem czy ma cos wspolnego z odpalaniem czujnik temparatury bo mi plywa temperatura

Opublikowano

kolego, sprawdź vagiem odczyty z czujnika temperatury płynu chłodzącego w momencie jak masz problem z uruchomieniem, czy przy takiej temepraturze otoczenia - jeśli fałszuje, wskazuje dodanią temperaturę zamiast rzeczywistej bliskiej 0 czy ujemnej, świece nie będą grzały i stąd problem z uruchomieniem.

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki ulccus pozdr sprawdze

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:16 ----------

witam ponownie bylem sprawdzic jeszcze raz swiece zarowe wykrecilem jedna swiece podlaczylem z masowalem i przekrecilem kluczyk i nie grzeje jaka moze byc przyczyna prosze o pomoc

Opublikowano

Dwie sprawy - najpierw czujnik temperatury cieczy G2/62 i druga możliwa sprawa przekaźnik świec. Na Twoim miejscu zadziałałbym z czujnikiem szczególnie jeśli Ci pływa temperatura.

Opublikowano
  • Autor

tak plywa temperatura dziwie sie ze nie moge osiagnac 90 stopni jaka cena jest takiego czujnika mozesz mi podac gdzie on sie znajduje w 130 stce dzieki

Opublikowano

Cena jeżeli mnie pamięć nie myli ok 90zł za oryginał. Tu masz nr części: 059 919 501 A . Czujnik ten (a w zasadzie dwa zintegrowane w jednym) w 1.9 znajduje się na wejściu płynu chłodzącego do głowicy, jest zamontowany w plastikowym króćcu. Jest on z tyłu silnika, żeby się do niego dostać zwal sobie rurę dolotu i da radę wymienić.

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki kolego za pomoc napewno sie odezwe czy pomogl ten czujnik pozdr :thumbup1:

---------- Post dopisany at 14:51 ---------- Poprzedni post napisany at 13:36 ----------

witaj ponownie a jeszcze mam male pytanko do ciebie tomek20stencel5 a mozesz mi powiedziec gdzie znajduje sie jeszcze przekaznik swiec zamowilem czujnik powiedzail mi za niego 65 zl mowil ze to jest orginalny pozdr i dzieki za pomoc

Opublikowano

przekaźnik sprawdź dopiero wtedy kiedy okaże się że nie ma napięcia na świecach podczas grzania, zacznij od najprostszych rzeczy. Mierzyłeś napięcie na świecach?

Opublikowano
  • Autor

dzieki bobikos mozesz napisac jak mam sprawdzic jest roznica czy bede sprawdzal na cieplym lub zimnym silniku bylo tak o 8 rano bylem w sklepie i stal do 13 wiez mnie skusilo wykrecic swiece zarowa i wlozylem w swoje miejsce i zona przekrecila mi zaplon i swieczka sie nawet troche nie nagrzala a kontrolka zgasla prosze napisz jak to sprawdzic inaczej pozdr

---------- Post dopisany 27-02-2013 at 16:37 ---------- Poprzedni post napisany 25-02-2013 at 19:06 ----------

witam pnownie wymienilem ten czujnik temperatury cieczy i dalej mi faluje temperatura czy moze byc zepsuty termostat mozna o nr tej czesci i dalej ciezko pali jak jest zimny ale dzis bylo rano na plus 3 stopnie i bardzo ladnie mi odpalil jaka jeszcze moze byc przyczyna tego odpalenia na zimnym jak jest po nizej 0 stopni to ciezko odpala jak by nie na wszystkie gary chodzil ale to tylko chwilke z 10 sekund pozdr prosze o pomoc 1,9 130 stka silnik awx