Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AVF STAGE 1 i STAGE 2 by GOODHOPE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stage 1 14-12-2011

Seria AVF + sam chip

IMG_1064.jpg

Stage 2 25-02-2013

AVF + turbo BRD + FMIC + cat out(wydech na dwie rury-swap) + egr out (programowo bo fizycznie jest)

IMG_1065.jpg

Jako ciekawostkę mogę powiedzieć że różnica między run 2 a run 3 na wykresie wynika z korekty wałka rozrządu - napinacz "uginał się " do wartości 3,6 na wolnych obrotach .

Po delikatnym muśnięciu rozrządu (wartości w logach 0.0 do 0.5 ) i po zchamowaniu bez ruszania programu w serii wypluł 6 koni więcej.

Jednak skorygowany rozrząd daje radę do około 3500 obr potem znowu napinacz "mięknie " do ok. 3,5 i prawdopodobnie jak twierdzi tuner w efekcie końcowym

ucieka ok. 6-7 km i Nm.

Opublikowano

Dobry wynik:wink:

troche faluje na poczatku

Opublikowano

Dobry wynik? Skok o 10 KM względem chipa to dobry wynik?:>

Opublikowano

No taa... bo kazdy silnik jest idealny... i kazdemu na BRD pozwala na przekroczenie 200 KM:wink:

jakby nie patrzec to prawie 10 letnie auto, i dwa ze pompki pewnie na wiecej nie pozwoliły

Opublikowano
  • Autor

Powiem wam że jeździ się nieźle , aczkolwiek brakuje trochę tego " dołu " z oryginalnej turbiny ale trzeba się po prostu trochę przestawić na inny styl jazdy. Wiadomo każdy jak planuje takie mody to ma nadzieje że wyjdzie 200/400 ale cóż. Auto odpycha się całkiem przyzwoicie , i bez dymnie. Gdyby jeszcze skorygować o te trzy stopnie rozrząd to pewnie by było ze 193-4 km i400 nm , ale z koleji w dolnych partiach obrotów by się znacznie pogorszyło bo wałek był by w minusie więc tak zostawiliśmy. Generalnie silnik jest dość zdrowy bo na blacie ma 270 tyś , ale poprzedni właściciel po przebiegu ok 100 tyś. w serwisie wymieniał silnik oprócz głowicy.

Mam jeszcze pytanko , a mianowicie czy może ktoś załatwić historię serwisową na piśmie , bo jak byłem w serwisie to powiedzieli mi że nie mogą mi dać bo to własność firmy.

Opublikowano

historii na piśmie ci nikt nie da może jedynie centrala VW, a jak ktoś da ryzykuje zwolnieniem z pracy

A wałek rorzadu to masz w dobrym stanie?

Opublikowano
  • Autor

W sumie to wałka nie oglądałem, ale raczej wykluczam jego zły stan. Ufam tunerowi że to napinacz się już trochę urobił.

Opublikowano

tuner bez zdjęcia dekla nie prześwietli ci silnika, a napinacz swoja drogą

Opublikowano

solto1 marnie wyszło,sprawdź kondycje silnika bo coś nie domaga no chyba że przebieg już z 600.000 to cudów nie będzie

Opublikowano
  • Autor

Silnik zdrowy, suchy , chodzi ładnie i równo , zmiany oleju robię co 15 tyś i od zmiany do zmiany nie dolewam ani grama a przebieg udokumentowany. Gdyby z silnikiem było coś nie tak to na samym chipie nie osiągnoł by takiego wyniku a i seria była niezła.

Opublikowano

Kurde jakimś ekspertem nie jestem ale strasznie pofalowany masz ten wykres.

To co powoduje że mocy nie ma w górnej części obrotów to problem napinacza rozrządu jeżeli synchro tak wariuje jak piszesz.

Zmień napinacz i rolkę, synchro ustaw około -2 i korekta będzie lepiej:wink: