Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak samemu sprawdzić całe zawieszenie w domowych warunkach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

moze ktos mi łopatologicznie powiedziec jak sprawdzić cale zawieszenie w audi b5?

bo mam jakies stuki na nierownosciach a nie chce kasy wydawac znowu w warsztacie.

prawdopodobnie mam problem z tuleja tylnej belki.

powiedzcie jak sprawdzic czy sa dobre wahacze , tuleje tylnej belki i cos moze jeszczE? czy mozna mniej wiecej samemu cos wywnioskowac?

pozdr.

Opublikowano

chyba nie będziesz skąpił 20 zł na stacji diagnostycznej na szarpaki :tongue4: mi delikatnie coś stukało pojechałem diagnosta sprawdził wszystko od a do z okazało się że łożyskowanie stabilizatora i jeden wahacz do wymiany po wymianie jak ręką odjął :wink4:

Opublikowano

Bez kanału nie ma szans. A najlepiej tak jak kolega mówi + rundka z dobrym mechanikiem po dziurach.

Opublikowano
  • Autor

hmm, nie wiem czy szarpaki cos dadzą, jak robilem przeglad techniczny w stacij dianostycznej speed car, gosc mi powiedział ze mam lekki luz w lewym kole i tyle, a co trzeba wymienic itd tego mi nie byl w stane powiedziec :/

Opublikowano

bylo na forum nawet sam pisalem jak sprawdzic zawieszenie musisz poszukac, jak najbrdziej sprawdzisz to w warunkach domowych, na szarpakach nie zawsze wychodzi, ale dajesz diagnoscie na flache i wszystko wiesz.

Opublikowano

Jeśli jest dobra stacja diagnostyczna i diagnosta zna się na rzeczy to znajdzie ci nawet najmniejszy luz tylko podkreślam diagnosta a nie pseudo diagnosta :tongue4: a jeśli ktoś nie wie gdzie włożyć "breche" żeby sprawdzić luzy tym bardziej nie wyczuje małego luzu :tongue4:

Opublikowano

a po 2 jak pojedziesz do tej stacji diagnostycznej co robisz przeglad to nic nie zaplacisz przynajmniej tak jest u nas