Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż lampki podsufitki ala passat w8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przeszukiwałem forum w celu znalezienia wskazówek odnośnie instalacji lampki z W8 ale nie trafiłem na nic ciekawego. Zainstalowałem takową u siebie, wtyczka zasilająca była identyczna jak fabryczna, lampka pasuje p&p. Czerwone diody natomiast mają do ich zasilania wyprowadzony dodatkowy przewód, który w wersjach po 2gim lifcie najlepiej wpiąć do wtyczki sterowania światłami. W wersjach przed 2gim liftem wiadomo do sterowania światłami jest manetka, więc opcja odpada - ale można kabel wpiąć do gniazda bezpiecznika świateł postojowych - efekt ten sam. Jednak po wpięciu się w światła postojowe diody świecą się przez cały czas użytkowania auta.

Pytanie. Czy ktoś ma pomysł jak i gdzie można wpiąć się z zasilaniem owych diód? Rozważałem możliwość wpięcia się w zasilanie lampki podsufitki, wtedy po jej włączeniu bądź otwarciu drzwi diody będą się paliły, jednak to mało oryginalne. Może da się wykonać instalację tak aby diody zapalały się razem z oświetleniem nóg (które mam w planie) i całego wnętrza, ale dodatkowo była możliwość uruchomienia ich np osobnym włącznikiem?

Proszę o sugestie, nie chcę odwalić wiochy :F wolę, żeby było to coś zbliżonego do jakiejś funkcjonalności z fabryki.

PS. mam instrukcję instalacji dodaną od sprzedawcy, czy zna ktoś efekt podłączenia w polifcie? Czy diody gasną po zmianie świateł z postojowych na mijania?

lampka:

DSC_0696.jpg

Opublikowano

W polifcie te diódki świecą razem ze światłami postojowymi, non stop, nie tylko przy otwartych drzwiach - to by było bez sensu.

Opublikowano

Odnośnie tych diodek Panowie takie pytanie gdzie w warszawie lub okolicach można takie coś dostać? Byłem już w kilku sklepach elektronicznych i z oświetleniem i nikt nie miał...

A może ktoś z Kolegów ma na zbyciu i może odsprzedać?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Marcin6 za informację, pogrzebię w tym kierunku.

santos_13 to jest cała lampka, parz tutaj:

Passat B5 - lampka podsufitowa ambiente W8 LED (3025090841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
Dzięki Marcin6 za informację, pogrzebię w tym kierunku.

santos_13 to jest cała lampka, parz tutaj:

Passat B5 - lampka podsufitowa ambiente W8 LED (3025090841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jest jakaś rzeźba...

Opublikowano

Witam,

a co myślicie o kupnie w sklepie elektronicznym diodek i w oryginalnej lampce przed liftowej zrobic otworki na diody i podpiąć w lampce lub pod bezpiecznik świateł??

Opublikowano

i lapka w pierwszym poscie i w tym linku to nie jest lampka z w8, jest z passata ale to jakas samorobka.... kurna zreszta opis sam mowi za siebie - passat B5 FL W8 6.0, :facepalm:

to jest orginalana lampka z w8

NOWA LAMPKA WNĘTRZA VW PASSAT B5 W8 LED LEDY ORYG. (3083817965) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

no z w8 mniej rzeźby ale chyba lepiej już polifta założyć :decayed: ewentualnie samemu zarezać lampkę przedlifta.

Opublikowano

Co do podłączenia diód ja wpiołem sie w podświetlanie kratek nawiewów. Zależało mi na tym, aby diody zapaliły sie dopiero gdy przekręcisz stacyjkę. Najkrótsza droga, pod podsufitką i lewym słupkiem w dół. :hi:

Opublikowano

scq rezacz :decayed:

Opublikowano

Można dostać taką samą tylko z opcją szyberdachu? :)

Opublikowano

mozna ale bardzo ciezko

Opublikowano
mozna ale bardzo ciezko

Nie wiesz może jaki ma numer serwisowy? Wsadził bym ją sobie do swojego ADR'a :)

Opublikowano

tez jestem zainteresowany wersja z szyberkiem:kox:

Opublikowano

no zajechana delikatnie ciekawe czy w innych odcieniach sie trafia:kox:

Opublikowano

siwe, i sa tez czarne ale to dopiero rarytas

Opublikowano

ja swoja siwą za jakieś grosze kupiłem na szrocie. Pytajcie o lampki od superba mk1 bo jest prawie taka sama - przyciski świecą na zielono a nie na czerwono, mnie to nie przeszkadza.

Opublikowano

sa takie same:) tylko wlasnie tak jak piszesz podswietlenie zielone.... ale w sumie zawsze mozna zmienic :) na allegro trafiaja sie nawet po 80-100zl

Opublikowano

teraz patrze te od superb cena 150 -200zł :shock3: