33Pietrek? Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 Mam problem zamek w tylnych lewych drzwiach sie popsuł a mianowicie nie da sie odtworzyć drzwi od wewnatrz rozbieralem całe drzwi i tam sa dwie linki jedna jest od tego zamykania drzwi od srodka, a druga od otwierania i wlasnie ta od otwierania nie da sie pociagnac do konca, czy trzeba wymienic caly zamek? Zamek w drzwiach przedliftowych jest taki sam co w poliftowych?
kaczaza5 Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 Sprawdzałeś czy nie masz przestawionego tego "ogonka" pod zamkiem jak drzwi otworzysz ? Chodzi mi o to zabezpieczenie co jest jak się z dzieciakami jeździ.
33Pietrek? Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Opublikowano 7 Marca 2013 jest taki ogonek ale nie sprawdzalem, tz przestawialem go ale nie sprawdzalem czy bedzie dzialac jak odwrotnie przestawie to nie patrzylem.Myslisz ze to moze byc przyczyna?
kaczaza5 Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 Myślę że to jest najprostsze do sprawdzenia i nie zajmuje dużo czasu i od tego warto zacząć... Właśnie tak wygląda sytuacja jak jest to przestawione, że wewnętrzna klamka idzie do pewnego momentu, a później stawia opór i nie można drzwi otworzyć od środka.
33Pietrek? Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Opublikowano 9 Marca 2013 Sprawdzałeś czy nie masz przestawionego tego "ogonka" pod zamkiem jak drzwi otworzysz ?Chodzi mi o to zabezpieczenie co jest jak się z dzieciakami jeździ. dzieki kolego wlasnie o to chodzilo wszystko juz jest dobrze, sprzatalem w sobote samochod i szmata musiala przestawic ten pipek
Kris691 Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 hehe to nie mogese wczesniej samemu pierw sprawdzic a potem na forum pisac ;p Ale dobrze ze sobie juz z tym poradziles
Sengoku Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Ja mam podobny problem.Tylko że u mnie przestawienie blokady i tak nic nie daje."Pśtryczek" od blokady dla dzieci ani w jeden pozycji ani w drugiej "nie działa" Tylne drzwi w ogóle nie chcą się otworzyć od środka. O co kaman??
Kris691 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 cos sie musialo zablokowac najpeiej to sciaganc drzwi i je rozebrac i zobaczyc co sie stalo
dim2000 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Sengoku, a masz centralny z kluczyka ? bo mam podobny problem, lewe tylne drzwi się nie otwierają jak przekręcam z kluczyka, najprawdopodobniej to wina nieszczelności w zamku, tak wyczytałem z różnych stron, ale czy ktoś z was miał podobne kiedyś problemy? Sprawdzałem pod tapicerką ten zamek, wydaje mi się że ten kołnierzyk w którym siedzi owy bolec jest pęknięty i tam jest problem, tylko jak się dostać do tego zamka? Czy trzeba ściągać szybę? To całe metalowe obramowanie widzę że będzie do ściągnięcia ale co z szybą. Zobaczę jeszcze w instrukcji do Audi co tam piszą, Ale jeśli macie jakieś pomysły to piszcie śmiało. Dzięki i pozdrawiam:wink:
Rekomendowane odpowiedzi