Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z kontrolką wykrzyknik w kółku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam byłem dzisiaj u elektryka ze swoim autem (przypomnę że miałem problem z szybko rozładowującym się akumulatorem) zaczęliśmy mierzyć pobór prądu z aku przy wyłączonym silniku wyszło na to że aku jest dobre i sprawne a problem rozładowującego się akumulatora to wina (radia) z włożonym bezpiecznikiem od radia pobór wynosił 0,6A a jak odłączyliśmy bezpiecznik to pokazało 0,16A elektryk powiedział że reszta poboru prądu (0,16A) bierze się z zabezpieczeń i alarmu i ten pobór na postoju jest w normie.Wracając do radia elektryk powiedział że w radiu umieszczony jest kondensator który podtrzymuje pamięć radia stwierdził że kondensator powinien załączać się co jakiś czas a nie być aktywny bez przerwy i kazał mi udać się do jakiegoś specjalisty żeby wymienił kondensator dodam że różnica w poborze prądu z radiem wynosi (0,44A) Co wy koledzy sądzicie o takiej diagnozie czy to jest prawidłowy trop POMOCY...

Opublikowano

Zorientuj się co jest jeszcze na tym bezpieczniku z radiem, ale to dobry trop wiesz przynajmniej który układ pobiera za dużo. Zazwyczaj radia powodują zwiększony pobór prądu ale ich naprawa nie jest już taka łatwa.

Opublikowano
  • Autor

Na rozpisce z bezpiecznikami jest napisane że numer 39 bezpiecznika (20A) to samo radio. Proszę was koledzy o podpowiedz co zrobić z moim radiem dodam że mam (oryginalne radio 2 din symphony).

1.Czy to jest rzeczywiście wina kondensatora czy może coś innego?

2.Jaki koszt wymiany kondensatora?

Opublikowano

Jak robiliście pomiar miernikiem to auto trzeba zamknąć kluczykiem lub pilotem i czekać około 20 minut aż auto uśpi wszystkie moduły i radio. Prąd powinien wynieść bez dokładanego alarmu 0,03A.

Opublikowano
  • Autor

Zrobiliśmy tak jak napisałeś zamknęliśmy auto pilotem i odczekaliśmy jakieś 15 minut aż wszystko się wyłączy i ustabilizuje. Moim zdaniem wina leży po stronie radia i jego zwiększonym poborem mocy bo jak wyjąłem bezpiecznik od radia na noc to od razu zauważyłem dużą poprawę w odpalaniu auta i dodam że fis mam kolorowy w aucie wcześniej jak był wciśnięty bezpiecznik to po nocy jak z rana odpalałem auto to fis był bardzo ciemny i jak przejechałem ze 20 km to dopiero się rozjaśniał a przy wyjętym bezpieczniku od radia jak odpalam auto na drugi dzień to fis jest jaskrawy i ma dobre kolory. Wychodzi na to że radio pobiera za dużo energii do podtrzymania pamięci w urządzeniu.

Co myślicie o wspomnianym kondensatorku w radiu?

1.Czy to jest rzeczywiście wina kondensatora czy może coś innego?

2.Jaki koszt wymiany kondensatora?