Pepis85 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Witam, mam pytanie związane z tubo. Auto właśnie stoi u mechanika po wymianie rozrządu, do tego doszło mi jeszcze przeładowanie turbiny i jej wyłączenie, po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu już było ok. Po dodawaniu gazu było słychać mocny świst powietrza tak jakby gdzieś przepuszczała. Okazało się, że jakiś oring mam do wymiany. Mechanik polecił mi zrobić czyszczenie turbo za około 300zł, ale uprzedził, że turbo może się rozsypać przy rozbieraniu i żebym był na to przygotowany. Powiedział mi, że też już sama turbina głośno gwiżdże, autko ma nalatane 200tyś. Dlatego dałem sobie na razie spokój z tym czyszczeniem i wolałbym gdzieś wychaczyć turbo z silnika BRD. Co mi poradzicie? Czyścić czy szukać turbiny BRD. Przykładowo na alledrogo są po regeneracji z BRD za 1200zł, czy szukać używki nieregenerowanej? Pozdrawiam.
MAGIC87 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 jak cos nr gg. 7577066 mozesz od niego smiało brac turbo:wink:
Rekomendowane odpowiedzi