Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

po przejechaniu 5km brakuje napiecia i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczow!!! ostatnio pisalem na temat oswietlenia licznika itd .poradzilem sobie z tym pomoglo czyszczenie manetki(pajaka) natomiast teraz po odpaleniu auta wszystko chodzi lecz po przejechaniu 5 km widze jak przygasa podswietlenie kontrolek i samochod gasnie pozniej nie odpala tak jakby rozladowalo akumulator ... nie wiem gdzie szukac wszystkie przekazniki wyczyszczone styki i dalej nie wiem akumulator ma 2 miesiace WARTA 74 aH . zauwazylem ze po odpaleniu swieci sie kontrolka ladowania po przygazowaniu gasnie wymienilem pasek i dalej to samo

Opublikowano
  • Autor

dzis przemierze ladowanie a jakies inne mozliwe problemy???

Opublikowano

najprawdopodobniej alternator za slabe daje ładowanie. Pewnie szczotkotrzymacz sie skonczyl. Miernik w dłoń i sprawdź ładowanie.

Opublikowano
  • Autor

ladowanie 12.5v

---------- Post dopisany at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany at 11:55 ----------

da sie zdjac jakos regulator ze szczotkami bez wyjecia altka??

---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 12:10 ----------

altek rozsypany....:|(

---------- Post dopisany 18-03-2013 at 15:24 ---------- Poprzedni post napisany 14-03-2013 at 15:26 ----------

dzis odebralem alternator 330zl poszlo ale wymienili wszystko ladowanie teraz 14.5 v mam nadzieje ze nie stane znowu gdzies i nie bede dzownil po pomoc.... oby to bylo to

Opublikowano

elo, miałem podobny problem. ciągle świeciło mi sie ładowanie i ładowało około 12,5-13v wymieniłem cały regulator napięcia i było 14,3 ale tylko przez 15 minut... takze stwierdziłem ze wymienie alternator, po wymianie alternatora znów 15 minut było ok i lipa znów 12,5v.. okazało sie ze walniety był ten gruby przewód co przykręcasz do alternatora a dokładnie to oczko było walniete wymieniłem samo oczko i mam juz od dawna spokój. także jak by wymiana Twojego alternatora pomogła tylko doraźnie to szukaj winy w kablach