dawid_sc Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Witam klubowiczow!!! ostatnio pisalem na temat oswietlenia licznika itd .poradzilem sobie z tym pomoglo czyszczenie manetki(pajaka) natomiast teraz po odpaleniu auta wszystko chodzi lecz po przejechaniu 5 km widze jak przygasa podswietlenie kontrolek i samochod gasnie pozniej nie odpala tak jakby rozladowalo akumulator ... nie wiem gdzie szukac wszystkie przekazniki wyczyszczone styki i dalej nie wiem akumulator ma 2 miesiace WARTA 74 aH . zauwazylem ze po odpaleniu swieci sie kontrolka ladowania po przygazowaniu gasnie wymienilem pasek i dalej to samo
dawid_sc Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Opublikowano 13 Marca 2013 dzis przemierze ladowanie a jakies inne mozliwe problemy???
Mauros88 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 najprawdopodobniej alternator za slabe daje ładowanie. Pewnie szczotkotrzymacz sie skonczyl. Miernik w dłoń i sprawdź ładowanie.
dawid_sc Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 ladowanie 12.5v ---------- Post dopisany at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany at 11:55 ---------- da sie zdjac jakos regulator ze szczotkami bez wyjecia altka?? ---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 12:10 ---------- altek rozsypany....:|( ---------- Post dopisany 18-03-2013 at 15:24 ---------- Poprzedni post napisany 14-03-2013 at 15:26 ---------- dzis odebralem alternator 330zl poszlo ale wymienili wszystko ladowanie teraz 14.5 v mam nadzieje ze nie stane znowu gdzies i nie bede dzownil po pomoc.... oby to bylo to
Lu-Gi Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 elo, miałem podobny problem. ciągle świeciło mi sie ładowanie i ładowało około 12,5-13v wymieniłem cały regulator napięcia i było 14,3 ale tylko przez 15 minut... takze stwierdziłem ze wymienie alternator, po wymianie alternatora znów 15 minut było ok i lipa znów 12,5v.. okazało sie ze walniety był ten gruby przewód co przykręcasz do alternatora a dokładnie to oczko było walniete wymieniłem samo oczko i mam juz od dawna spokój. także jak by wymiana Twojego alternatora pomogła tylko doraźnie to szukaj winy w kablach
Rekomendowane odpowiedzi