Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Program na 170KM Mulitronic - obciążenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Niedawno kupiłem A4 z silnikem [bPW] i skrzynią Multitronic [JZU] przebieg 182tkm i tak właśnie się zastanawiam, czy można w miarę bezpieczenie "wrzucić" mu program na 170km, bo czytałem że te skrzynie tak do 400nM dają radę, a chciałbym pojeździć ta furmanką.

Opublikowano

Te skrzynie to nawet seryjnej mocy nie wytrzymuja. Ogolnie jak lubisz sportOwa jazde to lepiej by bylo zmienic auto.

Opublikowano

Raczej oszczędzam każdy samochód, który mam - nie wariuje. Tylko chodzi mi o to żeby miał większą elastyczność. Po programie powinien mieć jakieś 380nM, więc teoretycznie skrzynia powinna wytrzymać. Może ktoś ma coś takiego zrobionego u siebie?

Opublikowano
Te skrzynie to nawet seryjnej mocy nie wytrzymuja. Ogolnie jak lubisz sportOwa jazde to lepiej by bylo zmienic auto.

Co za herezje piszesz o tych skrzyniach:facepalm:

Opublikowano

Tak herezja sie przyjela a teraz wypisuja:)

Opublikowano

Czyli co - wkrzynia powinna podołać zwiększeniu mocy? Nic złego z powodu podniesienia mocy nie powinno się dziać?

Opublikowano

To nie herezje tylko doswiadczenie...

Opublikowano

Z wieloma. W a4 i a6 w calym zakresie rocznikow i rodzajow silnikow. Mianowicie w samochodach moich klientow. I jest to powiedzmy bardzo w 'wrazliwa' skrzynia. Niewazne z jakim fodzajem spzegla z jakim sterownikiem czy olejem

Opublikowano

proste multi nie zostało stworzone do wyczynow tylko do plynnej jazdy, jezdzi sie swietnie jednak jest ale, dbanie lepiej niz o kobiete zapewnia jej dlugi zywot, ja mialem multi i niggdy nie kupie juz multi , 6 tys na naprawy a i tak 2 lata pojeździła i znowu zaczęło sie cos dziac nadmienię jednak i moja sprzynia byla jedna z pierwszych 2002 rok w 1,8 t ty masz tdi wiec moment większy. ja zrobiłem program ale dawało to mizerne skutki. przerobiłem na manualna i w koncu auto odżyło.

program mozna zrobic jesli sie sypnie skrzynia to zmienial na manuala zabieg prostrzy niz sie to komukolwiek moze wydac zero wiercenia spawania itd

Opublikowano

W tym silniku też nie martwilbym sie tylko o skrzynie. Poczytaj o zabieraku oleju w tym motorze i walkach. To zrób w pierwszej kolejności.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2