Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Rzeszowskie - Zapraszamy Niedziela Parking Kryty PODPROMIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja postaram sie zaglądnąć na nastepny SPOT :wink:

Gumy zmieniacie ?

eh dopiero za jakies dwa tyg zmieniam bo jeszcze pewnie wyskocze na anrty :decayed:

• Odpowiedzi 17,6 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja jeszcze tydzien chyba poczekam...

Opublikowano

Zapraszamy na spoty rzeszowskie :naughty:

d196078172700086med.jpg

Opublikowano

letnie kapcie dziś zawitały na fure :D

Opublikowano

Od soboty przycieram lato :o

Opublikowano

Ja pewnie też do końca marca pośmigam na zimówkach; muszę kupić letnie gumy a póki co OOOO stoi u mechaniora :kwasny:

Remont ALT-a :facepalm:

Opublikowano
Ja pewnie też do końca marca pośmigam na zimówkach; muszę kupić letnie gumy a póki co OOOO stoi u mechaniora :kwasny:

Ciekawe czy coś to da :whistling: bo już nie jeden z forum robił remont ALT-ka a puźniej qrwował że dalej bierze olej :whistling:

Opublikowano

wrclaguna, nie jedziesz do Bukowiny?

Opublikowano
wrclaguna, nie jedziesz do Bukowiny?

Chciałbym :kwasny:

czyli jeszcze nie wiesz?

Opublikowano

OK

Opublikowano

Ciekawe czy coś to da :whistling: bo już nie jeden z forum robił remont ALT-ka a puźniej qrwował że dalej bierze olej :whistling:

Słuchaj za bardzo wyjścia nie miałem; brał pod 1L/1000km a robiąc codziennie 50-100/150km musialem dolewać średnio co 3 dni- uwierz można ku..a nerwicy natręctw dostać od otwierania i zamykania tej maski i wogóle. Do wymiany pierścienie, uszczelniacze zaworowe i najprawdopodbniej prowadnice zaworowe (jutro przed południem bedę znał szczegóły w 100%); oczywiście planowanie głowicy itd. Tłoki okazały się OK; gładzie cylindrowe również. Nie jestem mechanikiem ale jak silnik jest suchy tzn nie ma wycieków, uszczelniacze będą zrobione na cacy i pierścienie będą zgarniać + do tego zakładam wszystkie nowe plastiki odmy no to ku..a w zasadzie którędy móglby sp***rzać jeszcze ten olej, bo już sam nie wiem :facepalm: Większość gratów zakładam ori z ASO AutoRud; na weekendzie mam mieć OOOO z powrotem, zobaczymy co będzie :kox:

Opublikowano

Słuchaj za bardzo wyjścia nie miałem; brał pod 1L/1000km a robiąc codziennie 50-100/150km musialem dolewać średnio co 3 dni- uwierz można ku..a nerwicy natręctw dostać od otwierania i zamykania tej maski i wogóle. Do wymiany pierścienie, uszczelniacze zaworowe i najprawdopodbniej prowadnice zaworowe (jutro przed południem bedę znał szczegóły w 100%); oczywiście planowanie głowicy itd. Tłoki okazały się OK; gładzie cylindrowe również. Nie jestem mechanikiem ale jak silnik jest suchy tzn nie ma wycieków, uszczelniacze będą zrobione na cacy i pierścienie będą zgarniać + do tego zakładam wszystkie nowe plastiki odmy no to ku..a w zasadzie którędy móglby sp***rzać jeszcze ten olej, bo już sam nie wiem :facepalm: Większość gratów zakładam ori z ASO AutoRud; na weekendzie mam mieć OOOO z powrotem, zobaczymy co będzie :kox:

A słyszałeś że te silniki mają wadę konstrukcyjną i sporo oleju dostaje się przez odmę do dolotu??? :whistling: Po złożeniu wszystkiego daj cynk czy coś się zmieniło :wink:

Opublikowano

A słyszałeś że te silniki mają wadę konstrukcyjną i sporo oleju dostaje się przez odmę do dolotu??? :whistling: Po złożeniu wszystkiego daj cynk czy coś się zmieniło :wink:

Zobaczymy co będzie; wątek olejowy przeczytałem cały- o odmie też, ale żeby tak mocno olej ładowało do odmy to coś musi przepuszczać ten olej np: uszczelniacze? Tak tylko głośno myślę :wink:

To co wiem na dzisiejszy dzień (po porannej wizycie u mechanika) to że tłoki są jak najbardziej OK i gładzie cylindrowe nie są porysowane, natomiast "największą" przyczyna wciągania oleju przez mój silnik był brak uszczelniaczy zaworowych na czwartym cylindrze :facepalm: Ktoś przede mną probował zrobić pewnie ten silnik i oddał do jakiegoś paproka który poprostu zrobił uszczelniacze na trzech cylindrach a o czwartym zapomniał :whistling: Złożyli wszystko w całość, poprzedni właściciel wyłozył pewnie z 2000zł po czym okazało się że silnik dalej bierze więc co.... auto na handel. Myślę że też z takich przypadków biorą się niektóre opinie że w ALT nawet remont nie pomaga. Pozostaje pytanie kto ten remont przeprowadzał i ile właściciel był w stanie wyłożyć na to pieniążków.

Chłopaki nie zrozumcie mnie źle; nie chcę żeby wyszło że się wymądrzam! Mówię o swoim przykładzie gdzie przy silniku wcześniej dłubał ktoś niekompetentny a poprzedni właściciel pożałował kasy na konkretny remont i ograniczył sie pewnie do zdjęcia głowicy i zrobienia uszczelniaczy; bo z tego co mówił mój mechanik to reszta silnika nie była ruszana.

U mechanika jestem codziennie przed południem i widzę co się dzieje z silnikiem; mam odebrać auto w sobotę przed południem. Jak zrobię trochę kilometrów to opiszę wszystko co i jak; jakie poniosłem koszty, jak chodzi silnik i co poborem oleju. Prosiłem mechaniora żeby robił fotki więc pewnie zamieszczę też jakieś foto story :wink: Trzymajcie kciuki!

Opublikowano

no to ja czekam na relację:wink:

Opublikowano

siema, dzisiaj założyłem na próbę 18" - jest za wysoko, teraz pytanie : mam 1 BA - gdybym założył 1 BE (springi) - pójdzie 2 cm w dół czy szukać innych sprężyn ?

Opublikowano
siema, dzisiaj założyłem na próbę 18" - jest za wysoko, teraz pytanie : mam 1 BA - gdybym założył 1 BE (springi) - pójdzie 2 cm w dół czy szukać innych sprężyn ?

Same springi to kiepski pomysł :whistling: i przy 18" pakował bym gwinty :naughty:

Opublikowano

Gwint lub to co mam ja... sprężyny Eibach pro kit bodajże -35 mm przy 18" całkiem dobrze to wygląda :)